Колко точки ще изгубят Надал, Федерер и Тийм до края на сезон 2021?

от в 13:50 на 20.08.2021
Диана Андреева

Всеки тенис фен, независимо дали е почитател на Новак Джокович или Рафаел Надал, със сигурност ще усети липсата на Роджър Федерер, Рафаел Надал и Доминик Тийм през следващите няколко месеца от професионалната сцена. Тримата състезатели принудително сложиха край на сезон 2021 през тази седмица, тъй като физическото им състояние не им позволява да се състезават на нужното високо ниво. Но освен, че ще липсват на публиката по трибуните, тези състезатели ще бъдат сполетени и от други неприятности през идните месеци, а именно загуба на точки за световната ранглиста. Но кой от тях ще "пострада" най-много? Ето какво точно предстои да се случи за тях до края на годината:

Роджър Федерер 

Със сигурност Роджър Федерер се намира в най-приятната позиция от тази гледна точка, тъй като швейцарецът пропусна всички събития от Тура след подновяването на играта през месец август. Маестрото няма да изгуби нито една точка в предстоящите четири месеца, което макар и от части незначително, все пак има своята хубава страна. 

Рафаел Надал 

Рафаел Надал от своя страна също няма да допусне сериозен спад в класацията на ATP. През 2020 испанецът пропусна американското турне и взе участие в общо едва четири турнира - Мастърса в Рим, Ролан Гарос, Мастърса в Париж и Nitto ATP Finals. Тъй като сезонът на клей вече отмина, през остатъка на тази година Рафа ще загуби общо 760 точки - 1/2-финал във Франция и две победи в груповата фаза на надпреварата в O2 Arena.

Доминик Тийм 

Доминик Тийм със сигурност обаче има много какво да губи. Шампионът на US Open 2020 изигра доста стабилен сезон след подновяването на Тура, а сега се очертава да страда сериозно от това. Титла в Ню Йорк, 1/4-финал на Ролан Гарос и Виена, както и финал на Nitto ATP Finals - на всичко това, а и не само, се дължи фактът, че той ще загуби цели 3260 точки.


Ето как да гледате БЕЗПЛАТНО всички тенис мачове

Оцени тази статия:
Колко точки ще изгубят Надал, Федерер и Тийм до края на сезон 2021? Диана Андреева
Теми:  
доминик тийм | рафаел надал | роджър федерер | тенис ранглиста

Коментари





Следвайте ни в Facebook