Контавейт с втори пореден финал след нова категорична победа в Румъния

от в 17:28 на 30.10.2021
Тея Кръстева

Естонката Анет Контавейт просто няма спирка през този сезон, след като вече вече вдигна 3 титли на ниво WTA, а днес се класира за петия си финал през годината. Световната номер 14 не срещна трудности срещу тенисистката от Швеция Ребека Петърсън, надигравайки я с 6:3 6:2 на турнира Transylvania Open, провеждащ се в Румъния, а през утрешния ден в спор за титлата ще се изправи срещу представителката на домакините Симона Халеп или Марта Костюк.

По-високо ранкираната тенисистка започна срещата на високи обороти, осигурявайки си повече от комфортен аванс от 5:0 гейма. Въпреки че Контавейт позволи на своята опонентка да й върне единия пробив, при втория си шанс за затваряне на откриващата част естонката не показа колебания и се откъсна в резултата със сет преднина.

И във втората част световната номер 54 нямаше сили да се противопостави на Контавейт, инкасирайки мигновен пробив за 2:0. До края на частта Анет открадна на още един път подаването на своята съперничка и след само час игра вече се бе класира за финала в Румъния.


Ето как да гледате БЕЗПЛАТНО всички тенис мачове

Оцени тази статия:
Контавейт с втори пореден финал след нова категорична победа в Румъния Тея Кръстева
Теми:  
анет контавейт

Коментари





Следвайте ни в Facebook