Контавейт с първи четвъртфинал на турнир от Голям Шлем в кариерата си

от в 06:55 на 27.01.2020
Димитър Беловски

Естонката Анет Контавейт постигна един от най-големите си успехи в кариерата, като успя за първи път да се класира за четвъртфиналите на турнир от Големия Шлем.

За да постигне това Контавейт трябваше да победи Ига Святек, която показа страхотна игра по време на Australian Open. Естонката победи трудно Святек след 6:7(4), 7:5, 7:5.

Първият сет премина през много обрати, за да се стигне до тайбрек. Общо шест пробива бяха нужни на двете, за да се стигне до 6:6. В тайбрека Святек надделя след 7:4 точки.

Вторият сет също беше оспорван. Святек проби за 0:1, но Контавейт върна пробива при 2:2. Полякинята отново проби при 3:4, но последва моментално връщане на пробива и изравняване на резултата. Контавейт проби в последния възможен момент за 7:5 при първата си възможност.

Третият сет почна ударно за естонката, която проби за 2:0, а малко по-късно и за 5:1 и изглеждаше, че всичко в двубоя е решено. Но Святек се пребори, проби за 5:2, а след това върна и другия пробив за 5:4 и се стигна до изравняване при 5:5. На Контавейт ѝ се отвори една златна възможност в 12-я гейм от тази част и успя да пробие, с което и спечели двубоя след 7:5 гейма в петия сет.

На четвъртфиналите Контавайт ще срещне Симона Халеп, която по-рано победи Елизе Мертенс с 6:4, 6:4.


Ето как да гледате БЕЗПЛАТНО всички тенис мачове

Оцени тази статия:
Контавейт с първи четвъртфинал на турнир от Голям Шлем в кариерата си Димитър Беловски
Теми:  
australian open | анет контавейт

Коментари





Следвайте ни в Facebook