Концентрация на друго ниво: Яник Синер забрави, че е спечелил мача си (видео)

от в 14:33 на 15.05.2023
Мартин Петков

Яник Синер късно снощи записа втората си победа на домашния си Мастърс 1000 турнир в Рим, като сънародниците му по трибуните многократно за пореден път засвидетелстваха любовта и подкрепата си към своя любимец. Италианецът изпита известни трудности, но въпреки всичко, то преодоля съпротивата на "щастливия губещ" Александър Шевченко, след като се нуждаеше от 2 часа и 12 минути на корта, за да повали непоставения тенисист в трисетовата битка помежду им с 6:3 6:7(4) 6:2.

Двубоят обаче освен вълнуващи моменти ни поднесе и една изключително любопитна ситуация в самия си край, когато световният номер 8 сервираше за победата при резултат 5:2 в своя полза в третата част и разполагаше с мачбол. Тогава Синер вкара отличен сервис и впоследствие пласира неспасяемо воле в половината на Шевченко, който изпрати удара си в аут и с това беше подпечатан успехът на местния любимец, който същевременно не разбра какво се случва и прехвърли топките от другата страна на мрежата, като се подготвяше да застане на ретур.

Изминаха няколко секунди, преди южнотиролецът все пак да осъзнае какво се случва, виждайки зрителите по трибуните изправени на крака, при което се обърна и забеляза, че съперникът му го чака на мрежата, за да се поздравят след края на срещата си. В моментите след мача самият Синер коментира ситуацията по следния начин: "Мислех, че резултатът е 5:1, но реално се оказа, че е по-добре, защото всъщност бях спечелил вече. В този момент се намирах, така да го кажем, в "зоната", като опитвах да предоставям максимума от себе си във всяка точка." - сподели италианецът, за когото в осминафиналната фаза на надпреварата предстои да се изправи срещу 24-тия поставен Франсиско Серундоло, като Яник ще се опита да продължи серията си от шест поредни турнира, увеличавайки я на седем, в които достига минимум четвъртфинал.

Припомняме ви, че в главно действащо лице в сходен случай като този от вчера беше и Роджър Федерер през вече далечната 2014-а година, когато Маестрото не разбра, че е спечелил полуфиналния си мач срещу Кей Нишикори на турнира в Хале, отправяйки се към основната линия, за да застане на ретур. Подобно на Синер, швейцарецът разбра от реакцията на зрителите на корта, че всъщност е поставил точка на спора в сблъсъка си срещу самурая, като впоследствие в спора за титлата надделя над Алехандро Фала и завоюва своя седми трофей от общо десет такива в германския град.


Ето как да гледате БЕЗПЛАТНО всички тенис мачове

Оцени тази статия:
Концентрация на друго ниво: Яник Синер забрави, че е спечелил мача си (видео) Мартин Петков
Теми:  
atp | забавно | любопитно | рим | роджър федерер | яник синер

Коментари





Следвайте ни в Facebook