Контузена Бенчич пропуска BNP Paribas Open, Павлюченкова с успех на старта в Индиън Уелс

от в 08:15 на 09.10.2021
Диана Андреева

Съпреничеството между Анастасия Павлюченкова и Мадисън Кийс винаги през годините е привличало вниманието на тенис почитателите. Това бе факт и днес, като публиката по трибуните на BNP Paribas Open допълнително нажежаваше обстановката на корта. Но този път интрига нямаше, защото Павлюченкова бе безпощадна и продължи уверено напред след като предаде едва четири гейма - 6:3 6:1.

Двете състезателки се нуждаеха от известно време, за да се приспособят към условията за игра в Индиън Уелс. Равностойтите минути обаче приключиха, щом финалистката на тазгодишния Ролан Гарос Павлюченкова нанесе пробив за 3:2. Допуснатият брейк обезкуражи Кийс и тя мигновено се предаде, спечелвайки едва два гейма до края на срещата.

Това е поредното разочароващо поражение на сметката на Кийс в Калифорния, като именно на турнира в Индиън Уелс тя е преминавала втори кръг едва два пъти в дългогодишната си история в Тура. След днешния си успех сребърната медалистка от Олимпийските игри в Токио Павлюченкова очаква победителката измежду Лейла Фернандес и Ализе Корне.

Друга среща от програмата за деня трябваше да съпостави Белинда Бенчич и Шелби Роджърс, ала швейцарката бе принудена да се оттегли в последния момент поради контузия в коляното. За решението си Бенчич написа в Twitter, а ето какво точно гласят думите й:

"През последните няколко години се научих, че трябва внимателно да се вслушвам в сигналите на тялото ми. За съжаление, в момента не се чувствам в оптимална форма да се състезавам и затова взех неприятното решение да се оттегля от Индиън Уелс. Следващата ми спирка е Billie Jean King Cup, където с нетърпение очаквам да представлявам страната си." 


Ето как да гледате БЕЗПЛАТНО всички тенис мачове

Оцени тази статия:
Контузена Бенчич пропуска BNP Paribas Open, Павлюченкова с успех на старта в Индиън Уелс Диана Андреева
Теми:  
анастасия павлюченкова | белинда бенчич | индиън уелс | мадисън кийс

Коментари





Следвайте ни в Facebook