Контузия прекъсна победната серия на Квитова; Мугуруса с нов категоричен успех

от в 19:03 на 09.03.2021
Мирела Николова

Шампионката от турнира в Доха през миналата седмица Петра Квитова бе принудена да сложи край на мача си от втори кръг на надпреварата от категория WTA 1000 в Дубай, след като получи неприятна контузия в областта на бедрото по време на срещата. Нейната съперничка Жил Белен Тайхман продължава напред след резултат 6:2 3:4 и отказване на световната №10. В следващата фаза швейцарката ще се изправи срещу победителката от двубоя между Елена Рибакина и Онс Жабер.

Квитова бе крайно неубедителна от сервис линията през целия първи сет, което доведе до 2 пробива на сметката на опонентката ѝ. Натрупаната умора у чехкинята, в комбинация с безкомпромисното представяне на Жабер във всеки един аспект от играта, дадоха предимство в общия резултат на намиращата се на 54-та позиция в ранглистата тенисистка.

Втората част стартира обнадеждаващо за Петра, която осъществи ранен пробив и набързо се откъсна напред с аванс от 4:1 гейма. Тогава обаче тя почувства неразположение и се възползва от правото си на медицинска помощ по време на една от почивките. Въпреки нея чехкинята изпитваше затруднения с придвижването си и предаде подаването си, а не след дълго сложи точка на двубоя.

В друг мач от програмата противничката на Квитова във финалния двубой в събота Гарбине Мугуруса, записа нова убедителна победа в последователни сетове над младата руска надежда Аманда Анисимова с 6:4 6:2 и ѝ предстои сблъсък с шампионката от Ролан Гарос Ига Швьонтек.

В първия сет и двете състезателки залагаха на офанзивния тенис, който им носеше множество бързи точки. Испанката първа реализира пробив в подаването на съперничката си и въпреки че срещаше доста трудности в своите подавания, не допусна рибрейк и заслужено поведе в отделните части.

Събитията през втория сет бяха изцяло диктувани от Мугуруса, която проби рано и съумя да се справи с неприятностите в своите подавания, за да задържи аванса си до края, а нов пробив в седмия гейм окончателно реши изхода на двубоя в нейна полза.

 

 

 


Ето как да гледате БЕЗПЛАТНО всички тенис мачове

Оцени тази статия:
Контузия прекъсна победната серия на Квитова; Мугуруса с нов категоричен успех Мирела Николова
Теми:  
wta | гарбине мугуруса | дубай | петра квитова | тенис турнир в дубай - жени

Коментари





Следвайте ни в Facebook