Контузия ще попречи на Матео Беретини да участва на Олимпийските игри в Токио!

от в 17:17 на 18.07.2021
Мирела Николова

Сезон 2021 несъмнено е най-успешният за Матео Беретини, който през настоящата година спечели 2 АТР трофея, достигна до финала на Мастърса в Мадрид, а само преди седмица игра в мача за титлата на Уимбълдън. Всичко изглеждаше да се развива чудесно за италианеца, който планираше да представлява страната си на Олимпийските игри в Токио, като в понеделник самият той заяви, че ще пътува за японската столица и вярва в шансовете си за спечелване на медал.

За огромно съжаление на него и феновете му, днес Беретини обяви с прочувствено съобщение в профила си в Инстаграм, че  е принуден да пропусне Олимпиадата поради контузия в бедрото, получена по време на Откритото първенство на Великобритания.

"Изключително разочарован съм да съобщя, че трябва да се оттегля от Олимпийските игри в Токио. Вчера се подложих на ядрено-магнитен резонанс на бедрото поради контузията, която получих на Уимбълдън, и бях информиран, че няма да мога да се състезавам няколко седмици. Да представлявам Италия, е огромна чест за мен и е съкрушително, че трябва да пропусна Олимпиадата. Пожелавам успех на целия италиански отбор в Токио! Ще ви подкрепям през цялото време!", написа световният №8.

 
 
 
Вижте тази публикация в Instagram.

Публикация, споделена от Matteo Berrettini (@matberrettini)

 


Ето как да гледате БЕЗПЛАТНО всички тенис мачове

Оцени тази статия:
Контузия ще попречи на Матео Беретини да участва на Олимпийските игри в Токио! Мирела Николова
Теми:  
atp | матео беретини | олимпийски игри

Коментари





Следвайте ни в Facebook