Контузия спря Алекс Лазаров в един от най-важните му мачове през кариерата

от в 18:26 на 26.11.2021
Калоян Соколов

Александър Лазаров записа една от най-силните си седмици в своята професионална тенис кариера, след като тръгна от пресявките на Чаланджъра в бахрейнския град Манама и достигна чак до четвъртфиналната фаза на турнира, но изглежда многото изиграни мачове взеха връх над физиката на българина и той беше принуден да се откажа. Алекс изоставаше с 2:6 0:1 от британеца Джей Кларк, когато четвъртата ни ракета реши да прекрати участието си в двубоя.

Срещата стартира с безкомпромисен сервис гейм на нашия сънародник, а добрите му изяви се прехвърлиха и на ретур, само че по-високоранкираният състезател показа здрави нерви и изравни резултата. Впоследствие родният ни представител се подаде на нервите, тъй като не беше съгласен с някои съдийски отсъждания и предаде следващото си подаване с двойна грешка.

Последва ново изпитание на начален удар за Кларк, но българинът продължи да не се възползва от шансовете си, докато световният номер 231 изглеждаше непоклатим и затвърди аванса си. Оттам насетне нивото на Алекс спадна драстично, което позволи на британеца да реализира втори брейк и скоро първият сет отиде в сметката му.

Втората част също не започна никак добре за национала ни, защото той допусна моментален пробив и последва медицински таймаут от негова страна. Мачът все пак беше подновен, ала движението на Лазаров изглеждаше силно компрометирано и последва логично отказване от страна на българина. Все пак седмицата е повече от успешна за родния ни представител, който след няколко дни ще регистрира рекордно за себе си класиране в световната ранглиста.

 

 


Ето как да гледате БЕЗПЛАТНО всички тенис мачове

Оцени тази статия:
Контузия спря Алекс Лазаров в един от най-важните му мачове през кариерата Калоян Соколов
Теми:  
александър лазаров | бгтенис | манама | Обзори | Чаланджър

Коментари





Следвайте ни в Facebook