Контузия спря вдъхновен Музети и прати Джокович напред в Париж

от в 18:10 на 07.06.2021
Калоян Соколов

Новак Джокович изглеждаше на крачка от отпадането в осминафиналния си двубой от Ролан Гарос срещу Лоренцо Музети, в който изостана с 0:2 сета, но оттам насетне първата ракета на света доминираше тотално на корта, за да постигне впечатляващ обрат с крайното 6:7(6) 6:7(2) 6:1 6:0 4:0 (отказване). По този начин Джокович намери място в четвъртфиналите на надпреварата, където го очаква мач срещу друг класен италиански опонент, а именно Матео Беретини.

Музети загатна за огромния си потенциал още в първото разиграване, което завърши с мълниеносен бекхенд по правата, но световният номер едно бързо намери своя ритъм и скоро водеше с 3:1 гейма. Тийнейджърът обаче изобщо не се притесни от негативния развой на събитията, като показваше много солиден тенис, с който съумяваше да печели повечето от дългите размени, а това му помогна веднага да възстанови паритета.

Играта продължи изключително равностойно, което предопредели изиграването на тайбрек, където първоначално сърбинът поведе с минипробив, само че обратният удар на италианеца избухна два пъти подред и той пръв разполагаше със сетбол. Бившият шампион отговори със светкавичен уинър , ала последва негова непредизвикана грешка и този път младокът направи впечатляващ диагонал от форхенд, за да затвори сета в своя полза.

Втората част също се развиваше чудесно за непоставения състезател, който пръв се сдоби с пробив аванс, само че преднината му не просъществува дълго, защото допусна серия от грешки и балканецът се възползва от моментните му колебания. Негативната серия по никакъв начин не обезкуражи Музети, тъй като водачът в ранглистата отново бе опрян до стената в осмия гейм, ала защитата на аутсайдера се пропука и в крайна сметка отново щяхме да наблюдаваме тайбрек.

Там този път интрига почти липсваше, като тийнейджърът спечели откриващите четири точки и скоро си осигури пет поредни сетбола. Последва зашеметяващ ретур от страна на Джокович, но световният номер 76 отговори с неспасяем сервис и сензацията изглеждаше на една ръка разстояние.

Изведнъж Джокера повиши значително нивото си, докато Музети сякаш стана подвластен на напрежението. От вдъхновената игра на тосканеца нямаше и помен, а сърбинът бързо осъществи брейк в третата част, който дублира мигновено, и пасивът на фаворита вече далеч не изглеждаше толкова страшен. Италианецът успя да се спаси от "геврека" и даде известна доза оптимизъм с отиграванията си, само че надеждите му бързо бяха охладени, и той вече бе само със сет напред.

Нещата се развиваха още по-безпроблемно за световния номер едно в следващата част, където той не загуби нито една точка в откриващите четири гейма и този път младокът не можа да се измъкне от нулевото поражение, което дойде едва за 18 минути игра, и така всичко щеше да се реши в петия сет.

В него проблемите на Лоренцо с адукторите ставаха все по-видни и той едва се движеше по корта, макар че продължаваше да се бори с всички сили. Джокович обаче усещаше проблемите на съперника и ги експлоатираше максимално, а Музети реши да прекрати съпротивата си, изоставайки с 0:4 гейма.


Ето как да гледате БЕЗПЛАТНО всички тенис мачове

Оцени тази статия:
Контузия спря вдъхновен Музети и прати Джокович напред в Париж Калоян Соколов
Теми:  
atp | лоренцо музети | новак джокович | Обзори | ролан гарос

Коментари





Следвайте ни в Facebook