Контузия спря вдъхновен Сок и прати Саша Зверев в четвъртия кръг на US Open!

от в 07:35 на 05.09.2021
Калоян Соколов

Александър Зверев не беше побеждаван от Уимбълдън насам и показваше невероятна спортна форма, която обаче бе на път да бъде крайно недостатъчна, за да бъде спрян бившия член на топ 10 Джак Сок. Местният представител напомни за най-добрите си дни, връщайки лентата назад и напълно надиграваше олимпийския шампион, ала бе принуден да се откаже поради контузия за пореден път в кариерата си, след като получи остра болка в областта на слабините и така германецът продължи по служебен път към четвъртия кръг на Откритото първенство нв САЩ, където ще се изправи срещу Яник Синер, което се очертава да бъде един от топ сблъсъците на кръга - 3:6 6:2 6:3 2:1 и отказ на Сок.

Сок показа мощта на своя форхенд от началните минути, като се опитваше да изпълнява този удар от всяка една точка на корта, а уинърите от неговата ракета непрестанно се множаха. Американецът чувстваше топката невероятно добре, а излизанията му към мрежата почти винаги се увенчаваха с успех и заслужено световният номер 184 проби за 4:2. Миналогодишният финалист хврли всички сили, за да възвърне равенството в резултата, само че неговият опонент просто не можеше да сбърка и сетът беше затворен с нулев гейм от страна на сочения предварително за аутсайдер състезател.

Изведнъж обаче устремът в действията на непоставения играч изчезна, тъй като започна да се появява гореспоменатия дискомфорт. Джак не се предаде и опита всичко възможно да остане конкурентен, само че движението му по корта бе силно компрометирано от въпросните бележки, а той прецени да не удължава безсмислено съпротивата си, когато Саша се откъсна напред с 2:1 части и пробив в своя полза.


Ето как да гледате БЕЗПЛАТНО всички тенис мачове

Оцени тази статия:
Контузия спря вдъхновен Сок и прати Саша Зверев в четвъртия кръг на US Open! Калоян Соколов
Теми:  
atp | us open | александър зверев | джак сок | Обзори

Коментари





Следвайте ни в Facebook