Контузия вади Монфис от турнирите в Монте Карло и Белград

от в 17:08 на 10.04.2022
Калоян Соколов

Новият сезон започна по чудесен начин за Гаел Монфис, който спечели титлата в Окланд, а впоследствие направи отличен рейд към четвъртфиналите на Аустрелиън Оупън. Оттогава обаче французинът не успява да намери най-добрата си форма, като изключение беше постигнатата победа над световния номер едно Даниил Медведев в Индиън Уелс, която върна обратно Новак Джокович на върха в ранглистата.

Монфис отсъстваше за известен период от кортовете в началото на миналия месец, когато неговото тяло не реагира особено добре на поставената бустерна доза против коронавирус, но наглед 35-годишният ветеран вече се чувстваше отлично и се приближаваше към най-добрата си игра. Сега обаче се е появи нов проблем за парижанина, чието наличие го е накарало да се оттегли от турнирите в Монте Карло и Белград. Французинът трябваше да срещне Хуберт Хуркач в откриващия кръг на надпреварата в Княжеството, само че неговото място в схемата ще бъде заето от щастлив "губещ", а ето и изявлението на самия тенисист:

"Здравейте на всички! За съжаление ще трябва да се оттегля от надпреварата в Монте Карло, вследствие на проблем с крака ми. Докторите ме посъветваха да си взема почивка, докато травмата не се е влошила. Планирам да се върна навреме за Мастърса в Мадрид. До скоро!" - завършва постът на Ла Монф.


Ето как да гледате БЕЗПЛАТНО всички тенис мачове

Оцени тази статия:
Контузия вади Монфис от турнирите в Монте Карло и Белград Калоян Соколов
Теми:  
atp | белград | гаел монфис | контузия | мадрид | монте карло

Коментари





Следвайте ни в Facebook