Контузията е зад гърба: Радукану зарадва местната публика с двусетов успех на старта!

от в 20:42 на 27.06.2022
Мирела Николова

Ема Радукану бе принудена да се откаже от турнира в Нотингам заради контузия след само седем изиграни гейма и съществуваха множество въпросителни около физическото състояние на британката в навечерието на Откритото първенство на Великобритания. Изглежда обаче, че всички проблеми вече са зад гърба на тийнейджърката, която днес откри участието си в надпреварата с двусетова победа над световната №46 Алисон Ван Уйтванк с 6:4 6:4. Така местната любимка си осигури място във втория етап на турнира, където я очаква сблъсък с Каролин Гарсия.

Макар резултатът да не го показва, двубоят от самото си начало бе изключително оспорван, като още в откриващите си сервис геймове двете състезателки бяха изправени пред опасности от загуба на подаването си. Неточностите от двете страни на мрежата изобилстваха, но паритетът остана непокътнат до 3:3. В края на сета световната №11 стабилизира представянето си, което ѝ помогна да се пребори за успеха в откриващия сет след серия от 3 поредни брейка, завършила в нейна полза.

Качеството на игра продължи да не бъде високо и на старта на втората част, където Ван Уйтванк трябваше да спасява шест брейкбола още в първото си подаване, но пропуските на съперничката ѝ не позволиха пробивът да стане факт. Последва кратък спад в концентрацията на шампионката от US Open, която скоро изостана с брейк и 1:3, ала веднага след това съумя да се мобилизира и моментално възвърна равенството. Това се отрази позитивно на играта на Радукану, която оттук насетне действаше със завидна увереност и в деветия гейм нанесе нов пробив, оказал се решаващ за изхода на сета, а с това и на мача.

 


Ето как да гледате БЕЗПЛАТНО всички тенис мачове

Оцени тази статия:
Контузията е зад гърба: Радукану зарадва местната публика с двусетов успех на старта! Мирела Николова
Теми:  
wta | ема радукану | Обзори | уимбълдън

Коментари





Следвайте ни в Facebook