Корда и Музети започнаха с победи в Парма

от в 16:46 на 25.05.2021
Диана Андреева

Дъжд попречи на мача между местния любимец Андреас Сепи и младата американска надежда Себастиан Корда да се проведе през вчерашния ден, но днес срещата между двамата се състоя, предоставяйки възможност на феновете по трибуните да се насладят на тенис от най-високо ниво. В крайни сметка обаче, без да среща почти никакви затруднения, Себастиан Корда се наложи в последователни сетове - 6:3 6:4. 

Макар че Корда от скоро се състезава наред с топ имената в мъжкия тенис, американецът вече веднъж се е изправял срещу опитния си съпреник. Двамата се изправиха един срещу друг на Ролан Гарос 2020, когато категоричен Себи се наложи и по този начин записа първа победа на турнир от Големия шлем. Благодарение на днешния си успех, утре Корда ще излезе за своя втори мач в Италия, а там го очаква сблъсък с друг местен представител - Лоренцо Сонего. 

Друг представител на следващото поколение Лоренцо Музети спечели италианското дерби със своя сънародник Джанлука Магер. Световният номер 74 реализира обрат след като предаде първата част с 6:4 - 4:6 6:1 6:2. След почти двучасова битка, Музети се поздрави с успех и по този начин се класира към 1/8-финалната фаза, където ще се изправи срещу поставения под номер осем Йошихито Нишиока или Сам Куери. 


Ето как да гледате БЕЗПЛАТНО всички тенис мачове

Оцени тази статия:
Корда и Музети започнаха с победи в Парма Диана Андреева
Теми:  
лоренцо музети | парма | себастиан корда

Коментари





Следвайте ни в Facebook