Корда сломи Карацев в истински трилър и го лиши от шанс за класиране в Торино!

от в 16:33 на 01.11.2021
Диана Андреева

Себастиан Корда шокира един от най-добре представящите се състезатели през сезон 2021 Аслан Карацев и заличи и последните му надежди за класиране в Nitto ATP Finals 2021. Американецът надигра фаворита в срещата след 6:1 6:7(9) 7:6(5) и си осигури място във втория кръг на Rolex Paris Masters, където очаква някой измежду Марин Чилич и Алехандро Давидович Фокина. 

Макар и да не бе фаворит в срещата, Корда стартира мача повече от уверено. Той не срещаше никакви затруднения в подаването на опонента си и се чувстваше повече от комфортно на ретур, което му помогна да влиза агресивно в разиграванията и да предизвиква неточности от ракетата на Карацев още от първите минути. Себастиан печелеше безпроблемно точка след точка, а авансът му ставаше все по-голям и той бързо се измъкна напред с 5:1. Връщане назад за Карацев нямаше, тъй като той така и не успяваше да навлезе в своя ритъм, което доведе до край на първата част за по-малко от 30 минути. 

След почивката Карацев промени коренно тактиката си. Руснакът започна да разчита изцяло на своите отигрвания, вместо да чака грешки от страна на младия си съпреник, а това мигновено даде своя резултат. Аслан започна да демонстрира класата си и все по-често даваше повод на привържениците по трибуните да стават свидетели на феноменални разигравания. Пръв в сета до пробив достигна Карацев, но авансът му мигновено бе заличен и паритетът в резултата се завърна. Равенството така и не се наруши до 6:6, което доведе частта до тайбрек. 

В решаващия дълъг гейм тенис почитателите станаха свидетели на истинска битка, изпълнена с възходи както за Карацев, така и за Корда. Американецът набързо изостана с 0:3, но заличи изоставането си и пое изцяло контрола в свои ръце. Себастиан пропиля общо две възможности на затвори мача, преди отново да бъде поставен в ролята на догонващ и след един маратонски гейм да се предаде - 9:11. 

Развоят на втория сет изненадващо не оказа своето влияние върху разпределението на силите на корта и везните отново бяха в абсолютно разновесие. Корда бе далеч по-агресивният в отигрванията и това му даваше известна преднина, ала нерешителността на младия американец оказа сериозно влияние. Себастиан не успя да реализира нито един от общо осемте си шанса за пробив, ала разочарованието все пак не му се отразявяваше и той преминаваше с лекота през собствените си подавания. 

Това доведе до нов тайбрек в срещата, който обале имаше далеч по-голяма тежест върху срещата. Събитията на корта наподобяваха развоя на миналия дълъг гейм, но този път Корда показа далеч по-стабилна психика и не допусна емоциите да надделеят над изявите му, поздравявайки се с крайния успех 


Ето как да гледате БЕЗПЛАТНО всички тенис мачове

Оцени тази статия:
Корда сломи Карацев в истински трилър и го лиши от шанс за класиране в Торино! Диана Андреева
Теми:  
аслан карацев | париж мастърс | себастиан корда | тенис турнир в париж

Коментари





Следвайте ни в Facebook