Корда спря нов поставен състезател и вече е 1/8-финалист в Лондон!

от в 21:07 на 02.07.2021
Диана Андреева

Феноменален Себастиан Корда е 1/8-финалист на Уимбълдън 2021! Американският младок се справи с поредното предизвикателство пред себе си в лицето на Дан Еванс и продължава уверено напред. Успехът на Себи дойде след приблизително два часа и 30 минути, а крайният резултат на мача е 6:3 3:6 6:3 6:4.

С днешната си победа Корда си гарантира място във втората седмица на Уимбълдън за първи път в своята кариера. Себастиан не само, че острани втори поставен състезател в рамкити на три дни и си осигури двубой с Карен Хачанов, но и си гарантира нов личен рекорд в световната ранглиста, като след края на участието му той със сигурност ще бъде сред първите 46 в класацията.

В първия си мач на централния корт в All England Club Корда започна много уверено и без никакви колебания играеше най-добрият си тенис. Разнообразен, бърз и уверен, Себи печелеше безпроблемно подаванията си, а именно доминацията му на корта бе причината след като проби за 5:3, той да откри сметката си с 1:0 в отделните части. 

Аналогично се разви и вторият сет, обаче в полза на местния представител, който със сигурност бе допълнително мотивиран от публиката по трибуните. Еванс успя да възвърне паритета в отделните части, но от тав насетне инициативата отново бе в ръцете на младока и той заслужено затвори мача в своя полза. 


Ето как да гледате БЕЗПЛАТНО всички тенис мачове

Оцени тази статия:
Корда спря нов поставен състезател и вече е 1/8-финалист в Лондон! Диана Андреева
Теми:  
даниел еванс | себастиан корда | уимбълдън

Коментари





Следвайте ни в Facebook