Кореча: Има много тенисисти, които са способни да спрат Федерер на Уимбълдън

от в 07:56 на 22.06.2021
Диана Андреева

Роджър Федерер несъмнено е един от най-талантливите състезатели на всички времена, ала с годините Маестрото започва да изпитва все по-големи неприятности на корта. Швейцарецът е далеч от оптималната си форма, а очакванията към него стават все по-малки. Сигналите на тялото му не вдъхват доверие на неговите почитатели, като по този въпрос се изказа и бившият световен номер две Алекс Кореча:

„Притеснен съм от езика на тялото му. В Хале беше се вглъбил прекалено много в себе си. Само той знае как се чувства, как се придвижва. Понякога не става дума за оплаквания – изглежда сякаш играе и си мисли, че не иска да се чувства така. Смятам, че именно това е положението при Роджър в момента. Не, че нагласата му не е добра – проблемът е, че на лицето му бе изписано леко притеснение. А обичайно не виждаш това при Роджър, защото изглежда сякаш всичко е перфектно, но сега подобно нещо е нормално. Показва, че дори да е най-талантливият играч за всички времена, може да страда като всеки друг и е хубаво, че не го крие.

Не съм сигурен, че някога е показвал подобна несигурност и преди. Може би веднъж срещу Густаво Куертен на Ролан Гарос, когато сякаш не искаше да е там и беше готов да играе на трева. Най-вероятно се е случвало и преди, но да се разкритикува сам за нагласата си – това е притеснително. Смятам, че когато Роджър показва подобна игра, останалите състезатели си казват: „Уау, Роджър Федерер не е готов да се бори до последната точка… Тогава знаеш ли какво, Роджър – ти си на 39, аз съм на 21, ако трябва ще прекараме пет часа на корта".

Нуждае се от много, много добра първа седмица, за да навлезе в ритъм и да се разиграе във втората по време на Уимбълдън. Мисля, че ако намери ритъма, от който има нужда, ще бъде много опасен, но в момента има много тенисисти, които са способни да го спрат – преди бяха може би само двама или трима.“, завърши Кореча.


Ето как да гледате БЕЗПЛАТНО всички тенис мачове

Оцени тази статия:
Кореча: Има много тенисисти, които са способни да спрат Федерер на Уимбълдън Диана Андреева
Теми:  
алекс кореча | роджър федерер | уимбълдън

Коментари





Следвайте ни в Facebook