Кореча: На младите играчи им липсва отдадеността на Федерер, Надал и Джокович

от в 15:08 на 01.09.2021
Мирела Николова

През последните десетилетия Роджър Федерер, Рафаел Надал и Новак Джокович изцяло доминират в тениса, поради което няколко поколения тенисисти не успяха да разгърнат потенциала си и да постигнат успехите, които мнозина специалисти им предвиждаха. Бившият световен №2 и настоящ тенис анализатор Алекс Кореча разкри каква според него е причината за тази огромна разлика между легендарното трио и младите тенисисти:

"Времето на Голямата тройка изтича - беше шок за мен, когато Рафа обяви, че няма да участва на Уимбълдън и на Олимпиадата. Същото важи и за загубата на Федерер от Оже-Алиасим в Хале - тогава си дадох сметка, че той има проблем. Това пролича от езика на тялото му и ясно се видя на Уимбълдън. 

Не се притеснявам за бъдещето на тениса, защото навлизат все повече талантливи млади играчи, но дали те ще бъдат толкова добри, колкото Роджър, Рафа и Новак? Съмнявам се. Те не са достатъчно отдадени на играта. Големите трима спят, играят и тренират с мисълта да бъдат най-добрите, те отдадоха живота си за тениса. Надявам се тези състезатели, които тепърва навлизат, да бъдат същите, но ще им коства много", каза испанецът.

 


Ето как да гледате БЕЗПЛАТНО всички тенис мачове

Оцени тази статия:
Кореча: На младите играчи им липсва отдадеността на Федерер, Надал и Джокович Мирела Николова
Теми:  
atp | алекс кореча | голямата тройка | интервю

Коментари





Следвайте ни в Facebook