Кореча: Тиафо няма да се задоволи само с полуфинал, той може да спечели трофея

от в 18:44 на 08.09.2022
Мирела Николова

Франсис Тиафо несъмнено играе турнира на живота си по време на тазгодишното Открито първенство на САЩ. В осминафиналната фаза на надпреварата той изигра един от най-силните мачове в кариерата си, за да отстрани Рафаел Надал след победа в четири сета, а през вчерашния ден доказа, че този успех далеч не е бил случаен и го затвърди с поредното си изумително представяне, за да надделее над Андрей Рубльов. Така той си осигури дебют в полуфиналите на турнир от Големия шлем и в битка за място на финала му предстои да се изправи срещу 19-годишния Карлос Алкарас, който по-рано днес преодоля Яник Синер в над петчасово зрелище.

Въпреки че за американеца предстои изключително тежък мач в полуфиналната фаза, бившият №2 в света и настоящ коментатор за Eurosport Алекс Кореча бе категоричен, че вярва изцяло в шансовете на Тиафо да триумфира в Ню Йорк, имайки предвид енергията, с която играе младокът, а ето и какви точно бяха думите на испанския специалист:

"Тиафо няма да се задоволи само с достигане до полуфиналите. Той чувства, че може да извърви целия път до трофея, и аз също откровено вярвам, че той е способен да го направи, тъй като играе невероятно добър тенис, винаги показва забележителен интелект и зрялост по време на срещите си.

Според мен най-важното нещо за него е, че той се наслаждава изключително много на времето си, прекарано на корта. Изглежда, че истински се забавлява, а трябва да имаме предвид, че това не е никак лесно да се случи особено когато става въпрос за Голям шлем и мач за влизане в полуфиналите. Прекрасно е да видим някого, който играе толкова добре и същевременно изпитва истинско удоволствие от тениса", коментира Кореча.

Източник: Eurosport


Ето как да гледате БЕЗПЛАТНО всички тенис мачове

Оцени тази статия:
Кореча: Тиафо няма да се задоволи само с полуфинал, той може да спечели трофея Мирела Николова
Теми:  
atp | us open 2022 | алекс кореча | интервю | любопитно | франсис тиафо

Коментари





Следвайте ни в Facebook