Кори Гоф се е борила с депресия близо година

от в 17:37 на 16.04.2020
Димитър Беловски

Американското чудо на световния тенис призна, че се е борила с депресия, която е продължила близо година.

Тийнейджърката блесна в света на тениса минала година, след като достигна до 4-и кръг на Уимбълдън при дебюта си. Гоф, която тогава бе на 15 години, победи в първи кръг Винъс Уилямс, след като бе преодоляла квалификациите.

През тази година тя дебютира в топ 50 на ранглистата преди да е навършила 16 години.

„През живота ми, винаги съм най-младата в правенето на някакви неща, а това добави публичност, която не желаех. Това добави напрежение, с което трябваше да се справя бързо,“ призна тенисистката в интервю за Behind The Racquet.

„През 2017 и 2018 година се опитвах да разбера дали това наистина е нещото (тенисът), което искам. Винаги съм имала резултатите, така че това не е проблемът. Просто разбрах, че не се наслаждавам на това, което обичам,“ каза Гоф.

„Осъзнах, че трябва да започна да играя за себе си, а не за другите. В продължение на около година бях в депресия. Това беше най-трудната година в живота ми досега“.

Американката каза, че се е чувствала без приятели заради „тъмния си начин на мислене“, включително и отказване от тениса за година, за да се фокусира върху живота си.

„Очевидно да не се отказвам от тениса беше правилно решение. Просто бях изгубена. Бях объркана и се чудех дали тенисът е това, което аз искам или другите го искат. Това ми отне много моменти в просто седене, мислене и плачене,“ разказа Кори.

„Излязох от това състояние по-силна и сега познавам по-добре себе си отвсякога,“ разкри американката.

Тийнейджърката вече е сравнявана с Винъс и Серина Уилмяс, но тя казва, че това не ѝ харесва.

„Първо, аз не съм на тяхното ниво. Винаги съм си мислила, че не е честно да сравняваш сестри Уилямс с някого, когото тепърва пробива в тениса. И все още си мисля, че не е правилно, гледам на тях като на мои идоли. Разбира се, искам да постигна това, което и те, но те са двете жени, постлали пътя пред мен и точно заради това няма да съм като тях. Никога нямаше да си помисля да играя тенис, ако не бяха те, защото по тяхно време имаше много малко афроамерикански тенисисти,“ каза Гоф.


Ето как да гледате БЕЗПЛАТНО всички тенис мачове

Оцени тази статия:
Кори Гоф се е борила с депресия близо година Димитър Беловски
Теми:  
интервю | кори гоф

Коментари





Следвайте ни в Facebook