Кошмарен старт на тревния сезон: Радукану се отказа след само седем гейма в Нотингам

от в 16:59 на 07.06.2022
Калоян Соколов

Ема Радукану наскоро се раздели със своя треньор, но показа как е способна да се справя и съвсем сама, след като постигна някои добри победи през клей сезона и очакванията към нея нараснаха сериозни за турнирите на трева. Британката обаче продължава да не може да се установи сред най-добрите в света, откакто триумфира на миналогодишния US Open, а травмите също не я подминават.

Днес тийнейджърката излезе за дебютния си мач от основната схема в Нотингам. Именно там Радукану направи своя дебют в WTA Тура и феновете с нетърпение очакваха да видят местната любимка отново в действие, само че тя получи контузия още в седмия гейм и се отказа от двубоя си, което позволи на Виктория Голубич да продължи към следващия етап на надпреварата, където ще премери сили с друга британка, а именно Хедър Уотсън.

Втората поставена беше пробита още на старта и усети внезапна болка в областта на лявото бедро, което я накара да вземе медицинска почивка. Изглежда, че физиотерапевтът беше свършил работата си по най-добрия възможен начин, защото Радукану обърна нещата до 3:1 в своя полза и наглед нещата отиваха към нейна безпроблемна победа. 

Изведнъж младата тенисистка отново беше сполетяна от сериозни болки на същото място, като това позволи на швейцарката да спечели следващите три гейма и в крайна сметка фаворитката реши да не рискува своето здравословно състояние, прекратявайки преждевременно участието си в сблъсъка.

Самата световна номер 11 призна, че не е наясно с естеството на физическия си проблем и тепърва предстои да премине през скенер. Лошата новина за британката е свързана с наближаващия Уимбълдън, където тя има да защитава достигане до осминафиналната фаза. Освен това тийнейджърката вече се отказва от среща за трети път в хода на 2022-ра и контузиите са били винаги от различен харакер.


Ето как да гледате БЕЗПЛАТНО всички тенис мачове

Оцени тази статия:
Кошмарен старт на тревния сезон: Радукану се отказа след само седем гейма в Нотингам Калоян Соколов
Теми:  
wta | ема радукану | контузия | нотингам | Обзори

Коментари





Следвайте ни в Facebook