Костова оказа съпротива, но нямаше силите за втора поредна победа на Ролан Гарос

от в 13:20 на 26.05.2021
Калоян Соколов

Елица Костова показа, че се намира в отлична форма и имаше игрово предимство в голяма част от срещата си с Екатерине Горгодзе от втория квалификационен кръг на Ролан Гарос, но грузинката показа по-смел тенис в решителните мигове и заслужено се поздрави с победата - 7:6(5) 6:3, за да се класира за решителния кръг на пресявките в Париж.

Горогодзе имаше силен старт, който я изведе до аванс от 2:0, само че следващите три гейма бяха в актива на нашето момиче. Ели не спря дотук и можеше да си осигури пробив преднина в седмия гейм, ала нейната опонентка се измъкна от комплицирината ситуация. Стигна се до 5:5, когато Костова се пропука и световната номер 222 получи възможност да сервира за сета. Тогава последва нов обрат, като българката дори поведе с 5:4 в тайбрека, само че допусна поредица от неточности и сетът отиде в актива на грузинката.

Втората част се развиваше под пълен контрол от страна на Горгодзе, която проби още на старта и съвсем скоро се бе откъснала напред с 3:0. Костова намери сили да спечели следващото си подаване, но продължаваше да няма отговор на мощните удари от другата страна на мрежата, които намираха линиите безпогрешно и резултатът набъбна до 5:1 в полза на по-високоранкираната състезателка.

Родната ни представителка нямаше намерение да се предава, връщайки първия от двата си брейка изостававане и даже имаше няколко точки да постави нещата в изходно положение, когато грузинката отново повиши равнището си и в крайна сметка затвори двубоя в своя полза.

 

 


Ето как да гледате БЕЗПЛАТНО всички тенис мачове

Оцени тази статия:
Костова оказа съпротива, но нямаше силите за втора поредна победа на Ролан Гарос Калоян Соколов
Теми:  
бгтенис | екатерина горгодзе | елица костова | ролан гарос

Коментари





Следвайте ни в Facebook