Костова показа добър тенис, но загуби на старта в Прага

от в 15:23 на 31.08.2020
Димитър Беловски

Елица Костова загуби на старата на WTA 125K турнира в Прага. Българката имаше своите възможности, но загуби от италианката Мартина Ди Джузепе след 7:5, 3:6, 6:3. Двубоят започна още вчера, но двете тенисистки не успяха да доиграят срещата си, а причината за това беше тъмнината.

Двубоят започна много равностойно и срещата вървеше гейм за гейм. Ди Джузепе реализира единствената точка за пробив в двубоя за 6:5, а след това първия първия си сетбол затвори частта след 7:5 гейма. След това организаторите на надпреварата бяха принудени да прекъснат двубоите заради тъмнината над Прага.

Днес Костова демонстрира добър тенис, но той ѝ свърши работа само във втрия сет. Българката дочака своя момент и успя да пробие за 2:4. Италианката, намираща се на 193-то място в световната ранглиста имаше възможност веднага да направи рибрейк. Костова не позволи да бъде пробита, а малко по-късно с гейм на нула изравни частите, печелейки за 3:6.

В третия сет Ди Джузепе направи пробив за 2:0, но българката направи два поредни пробива и направи резултата 2:3. За съжаление, обаче италианката реализира рибрейк, а след това лесно спечели гейма си за 4:3. Последва нов пробив за италианката, а след това с гейм на 15 затвори мача в своя полза.

Костова се намира само 10 места зад опонентката си в световната ранглиста – 203.

Вчера Изабелла Шиникова постигна невероятен обрат и победи Ева Гереро Алварес от Испания с 2:6, 6:4, 7:5. В следващия кръг Шиникова ще играе срещу Марина Заневска от Украйна.


Ето как да гледате БЕЗПЛАТНО всички тенис мачове

Оцени тази статия:
Костова показа добър тенис, но загуби на старта в Прага Димитър Беловски
Теми:  
wta | елица костова | прага | тенис турнир в прага

Коментари





Следвайте ни в Facebook