Костова с престижна победа на силния турнир в Контрексевил!

от в 20:13 на 06.07.2021
Калоян Соколов

Елица Костова наскоро обяви, че може да прекрати по всяко време своята кариера, но тези обстоятелства не пречат на българката да показва най-добрия си тенис някога и това се потвърди за пореден път на турнира с награден фонд от 100 хиляди долара във френския град Контрексевил, който се провежда на червени кортове. Родната ни представителка надигра в оспорван мач норвежката Улрике Ейкери с 6:4 3:6 6:4 и така се класира за втория кръг на надпреварата, където я очаква двубой с поставената под номер осем Далма Галфи.

Първият сет стартира чудесно за Ели, тъй като тя веднага проби подаването на съперничката си, само че Ейкери веднага отвърна с нейна силна серия и скоро имаше предина от 4:3 гейма. Оттам насетне нашата сънародничка буквално летеше по корта, което ѝ позволи да поведе в отделните части.

Вторият сет се развиваше напълно равностойно до 3:3, но скандинавката показа много високо равнище в следващите минути и по този начин достигна до изравняване на общия резултат.

Това по никакъв начин не разколеба пловдивчанката, която доминираше изцяло разиграванията от дъното на корта в решителната част и съвсем скоро вече можеше да се поздрави с крайната победа.

 

 


Ето как да гледате БЕЗПЛАТНО всички тенис мачове

Оцени тази статия:
Костова с престижна победа на силния турнир в Контрексевил! Калоян Соколов
Теми:  
бгтенис | елица костова | Обзори

Коментари





Следвайте ни в Facebook