Костюк за освиркванията по свой адрес: Тези хора трябва дълбоко да се засрамят от себе си

от в 20:27 на 28.05.2023
Калоян Соколов

Марта Костюк трябваше да преживее крайно негативни емоции след загубата си от Арина Сабаленка на старта в Париж. Украинката спази традицията си да не се ръкува със своите руски и беларуски колежки, а това не се хареса никак на френската публика, която изпрати Костюк от корта с продължителни освирквания. Изглежда станалото дълбоко е наранило 20-годишната тенисистка, която изказа недоумението си от поведението на парижани и изказа мнение, че те трябва да се срамуват от действията си:

"Не знам какво да кажа. Искам да видя как хората биха реагирали на това след 10 години, когато войната е приключила. Не мисля, че биха се почувствали особено добре при наличието на тази гледка. Казала съм, че няма да се ръкувам с тенисистките от Русия и Беларус, така че не знам защо някой си е помислил, че изведнъж ще размисля по въпроса. Изобщо не съм очаквала случилото се днес.

Трудно ми е реагирам по някакъв начин. Тези хора трябва да са дълбоко засрамени. Това обаче не е мой, а техен проблем. Аз се чувствам добре със собственото си поведение и това, че защитавам принципите си. Убедена съм, че на Уимбълдън щях да получа съвсем различно отношение. Върнете се към миналата година, когато тенисистите от тези две държави дори нямаха право да участват в турнира. Спомням си страхотната подкрепа, която ми оказваха британците, докато бях там. Усещах тяхната положителната енергия и при най-обикновената разходка на улицата, така че там никога не бих изпитала подобно нещо" - сигурна е световната номер 39.


Ето как да гледате БЕЗПЛАТНО всички тенис мачове

Оцени тази статия:
Костюк за освиркванията по свой адрес: Тези хора трябва дълбоко да се засрамят от себе си Калоян Соколов
Теми:  
wta | Арина Сабаленка | интервюта | любопитно | марта костюк | ролан гарос

Коментари





Следвайте ни в Facebook