Крах за американците в Хале: Алиасим с убедителен успех; Буста надви изненадващо Корда

от в 20:54 на 15.06.2022
Мартин Петков

Феликс Оже-Алиасим е един от играчите, които ще бъдат засегнати от невъзможността да защитят точките си на тазгодишния Уимбълдън, след като канадецът при последното издание на най-стария тенис турнир достигна четвъртфиналите. Първата ракета на ,,кленовите листа" откри кампанията си на трева в началото на миналата седмица на турнира в Хертогенбош, където ознаменува участието си с полуфинал, докато през тази се включи на надпреварата в Хале и след сериозна битка преодоля първия кръг, за да може през днешния ден във фазата на осминафиналите в немския град да срещне Макензи Макдоналд, когото пречупи за само един сет игра и впоследствие безпроблемно надви със 7:6(7) 6:1. Победата отвежда световния номер 9 на четвъртфинал, където му предстои сблъсък срещу полуфиналиста от ,,All England Club" Хуберт Хуркач.

Стартът на двубоя отмина леко за подавачите, преди още в петия гейм да видим първата възможност за пробив, която наглед неочаквано бе на сметката на американеца, ала той не съумя да се възползва от шанса си. Не след дълго канадецът на свой ред разполагаше с брейкбол, който подобно на своя колега пропиля, за да станем свидетели на логичен тайбрек. В дългия гейм мини пробивите се превърнаха в често срещано явление, като в даден момент резултатът бе 7:7, а двамата състезатели вече имаха по един пропуснат сетбол на сметката си, но благодарение на добрата си игра във важните мигове представителят на топ 10 си осигури нова възможност да спечели сета, която в този случай оползотвори и се доближи до успеха в срещата.

Макдоналд откри втората част с начален удар, като спечели лесно началното си подаване, но просто не беше готов за наказателната акция от страна на Оже-Алиасим, която последва в идните минути, след като световният номер 9 не отпусна нито гейм повече в сблъсъка на съперника си и чрез своебразен ,,геврек" стигна до успеха в мача.

В двубой изиграл се по-рано днес на надпреварата в Хале, на корта излязоха Себастиан Корда и Пабло Кареньо-Буста, който няма успех на Уимбълдън в кариерата си. Испанецът впечатли със сериозно израстване в играта са на тревна настилка в мача си от първи кръг срещу тийнейджъра Холгер Руне, а днес затвърди добрите убежденията, като демонстрира характер и се завърна от ,,нокдаун" в сблъсъка си срещу младия американец, за да стигне до крайния успех след 6:4 0:6 6:3. За световния номер 19 във фазата на четвъртфиналите предстои едно от най-тежките изпитания на трева в лицето на Ник Кирьос, който през днешния ден изхвърли от турнира Стефанос Циципас, постигайки поредната си знакова победа.


Ето как да гледате БЕЗПЛАТНО всички тенис мачове

Оцени тази статия:
Крах за американците в Хале: Алиасим с убедителен успех; Буста надви изненадващо Корда Мартин Петков
Теми:  
atp | макензи макдоналд | пабло кареньо буста | себастиан корда | феликс оже-алиасим | хале

Коментари





Следвайте ни в Facebook