Краят ли е това на ерата Уилямс: Сестрите с рекордно ниско класиране от 15 години насам

от в 14:49 на 21.11.2021
Диана Андреева

Серина и Винъс Уилямс са легендарни фигури в WTA Тура и вече повече от 15 години радват своите почитатели с изявите си на корта. Сестрите Уилямс обаче постепенно се оттеглят от професионалния тенис и се отдават на своя живот извън корта, а това оказва и своето влияние върху тяхното класиране в световната ранглиста. 

За първи път от 2006-а насам Серина - 23-кратната шампионка от Големия шлем, ще завърши сезона извън първите 40. Това се дължи на контузията, която Уилямс получи по време на Уимбълдън 2021-а, а именно в Лондон бе и последната изява на американката. Макар че нейните почитатели очакваха тя да се завърне за US Open, здравословното й състояние не го позволи и американските тенис почитатели останаха разочаровани.

През 2006-а по-малката от двете сестри отново принудително отсъства от корта и точно заради това приключи сезона на 95-ата позиция. Тогава Серина се намираше в серия от девет поредни сезона, в които е завършвала годината сред първите 20 състезателки. Равносметката е, че с изключение на сезон 2006-а, Серина Уилямс за първи път от 1997-а насам завършва календраната си година извън първите 40 на WTA ранглистата. 

Винъс Уилямс също записва антирекорд през този сезон. Американката вече не е толкова конкурентна на своите колежки, както е била в миналото, затова постепенно изпада в световната ранглиста. За първи път от 1994-а насам Винъс ще приключи годината извън първите 300 в WTA ранглистата, но американката разполага с повече от впечатляваща история зад гърба си в Тура и е заслужила уважението си. 


Ето как да гледате БЕЗПЛАТНО всички тенис мачове

Оцени тази статия:
Краят ли е това на ерата Уилямс: Сестрите с рекордно ниско класиране от 15 години насам Диана Андреева
Теми:  
wta | винъс уилямс | ранглиста | серина уилямс | тенис ранглиста

Коментари





Следвайте ни в Facebook