Край на черната серия! Фучович елиминира Рубльов и е във финалната осмица в Лондон

от в 17:54 на 05.07.2021
Владислав Риждов

 Мартон Фучович срази Андрей Рубльов в един от мачовете на деня и се класира за първия си четвъртфинал на надпревара от Големия Шлем. Унгарецът надделя с резултат 6:3 4:6 4:6 6:0 6:3

Откриващата част изненадващо започна с доминация на световния номер 48. Фучович направи ранен брейк и пое контрола над случващото се на корта. Унгарецът показа солиден тенис от дъното на корта, а при сервис също беше безкопромисен, печелейки всичките 14 точки, които се разиграха след първото му подаване. Фучович не даваше никакви шансове на Рубльов да се върне обратно в битката за сета и след като проби за втори път руснака, записа първата част на сметката си.

Във втория сет Рубльов вдигна нивото си на представяне и материализира третата си възможност за пробив, до която достигна, за да поведе с 3:1. До край световният номер 7 премина сравнително безпроблемно през собствените си геймове с изключение на шестия гейм от сета, когато трябваше да отразява четири шанса за брейк. В крайна сметка ранният пробив се оказа достатъчен за петия в схемата и тоя изравни общия резултат.

Третата част премина равностойно, като нито един от двамата не успяваше да затрудни съперника си и до точки за пробив така и не се стигна. В самия край на сета обаче фаворитът в срещата изигра добър сервис гейм на ретур и направи решителна стъпка към увеличаването на аванса си в резултата. Рубльов пречупи подаването на Фучович, а след това затвори комфортно третия сет. Отговорът на угареца на закъсня и той премина на бързи обороти през четвъртия сет. Фучович имаше контрол във всяко едно от разиграванията и тотално доминираше съперника си. Първата ракета на Унгария оползотвори всичките си три брейкбола и върза "геврек" на руския си опонент, задържайки интригата в двубоя жива.

Фучович продължи да доминира и в началото на решителния сет, след като записа на сметката си първите 3 гейма от частта. След това обаче Рубльов направи опит да се върне в битката и съумя да навакса изоставането си, за да може след това отново да допусна спад и да предаде сервиса си. Фучович не допусна нов спад и продължи да демонстрира невероятния си тенис. Световният номер 48 задържа водачеството си и се поздрави с един от най-важните успехи в своята кариера.


Ето как да гледате БЕЗПЛАТНО всички тенис мачове

Оцени тази статия:
Край на черната серия! Фучович елиминира Рубльов и е във финалната осмица в Лондон Владислав Риждов
Теми:  
андрей рубльов | мартон фучович | Обзори | уимбълдън 2021

Коментари





Следвайте ни в Facebook