Край на казуса или нов опит за заблуда: МОК проведе видеоразговор с Пен Шуай

от в 12:33 на 22.11.2021
Мирела Николова

През изминалата седмица една от най-често обсъжданите теми в света на тениса е придобилият мащабни размери скандал с изчезването на китайската тенисистка Пен Шуай, която в началото на този месец обвини китайския вицепремиер в сексуално насилие, а впоследствие нямаше никаква връзка с нея. Президентът на WTA - Стийв Саймън, на няколко пъти публикува изявления, в които изразява безпокойствието си за бившата номер едно, като в последното си от тях той заплаши отново Китай, че Женската тенис асоциация ще прекъсне изцяло взаимоотношенията си със страната, ако продължават да не се взимат очакваните мерки по случая с изчезването на тенисистката.

Наскоро китайска правителствена медия публикува снимки и видеа с Шуай, които обаче не бяха приети от обществото като чиста монета. Вчера се появи и още един видеоклип, на който китайката присъства младежки тенис турнир в Пекин и впоследствие раздава автографи на децата. Освен това бившата №1 на двойки проведе 30-минутен видеоразговор с президента на МОК Томас Бах, в който Пен споделя, че е добре и в безопасност, като също така благодари за оказаната ѝ подкрепа.

"Изпитах облекчение, виждайки Пен Шуай в безопасност и усмихната, което бе главното притеснение на всички ни. Изглеждаше спокойна, но въпреки това ѝ предложих нашето съдействие и връзка с нас по всяко време, когато пожелае", разказа председателят на комисията на спортистите към МОК Ема Терхо, която също е присъствала на разговора.

Макар тази поредица от събития да е наглед позитивна, то остават въпросите относно това защо продължава да има рестрикции върху профила на Шуай в социалната мрежа Weibo, както и че не е споменавано името ѝ в продължение на близо 2 седмици. 


Ето как да гледате БЕЗПЛАТНО всички тенис мачове

Оцени тази статия:
Край на казуса или нов опит за заблуда: МОК проведе видеоразговор с Пен Шуай Мирела Николова
Теми:  
wta | любопитно | пън шуай

Коментари





Следвайте ни в Facebook