Край на приказката: Рубльов не показа милост към Весели и вдигна трофея в Дубай!

от в 17:51 на 26.02.2022
Мирела Николова

Андрей Рубльов е новият шампион на АТР 500 надпреварата в Дубай, след като през днешния ден не остави съмнения кой беше по-добрият на корта, надигравайки изненадата на турнира Иржи Весели в последователни сетове - 6:3 6:4. Въпреки това чехът може да си тръгне с високо вдигната глава, тъй като през изминалата седмица записа три поредни победи над топ играчи в лицето на Роберто Баутиста Агут, Новак Джокович и Денис Шаповалов. За Рубльов пък това е юбилеен десети трофей и пети такъв на ниво АТР 500.

Двубоят стартира с две бързи подавания, спечелени от сервиращите, преди да станем свидетели на драстичен спад в концентрацията на Весели, който допусна две двойни грешки в третия гейм, позволили на Рубльов да достигне до първите възможности за пробив. Руснакът, който играеше изключително чисто в откриващите минути на срещата, не се поколеба и се възползва от шансовете си, за да открадне противниковия сервис, като впоследствие затвърди безкомпромисно брейка и разви преднината си до 4:1. Той запази изумително високото си ниво на начален удар в хода на целия сет и загуби едва две точки в своите подавания, което го приближи на крачка от титлата.

Устремът на световния №7 продължи и във втората част, когато ретурите му биваха отлично пласирани на линиите и не оставяха шанс на чеха дори да играе с топката. С известна доза късмет и безмилостни форхенди Рубльов съумя да пробие още в първия възможен момент, след което да си осигури преднина от 2:0. Доминацията му на корта се запази и скоро той дори се сдоби с два шанса да дублира аванса си, но тогава световният №123 показа характер и след чудесни сервиси успя да остане близо до противника в резултата. В ответното си подаване руснакът демонстрира признаци на раздразнение от публиката, което повлия на представянето му и след като допусна поредица от непредизвикани грешки, фаворитът загуби преднината си - 3:3.

Деветкратният носител на титли от АТР побърза да се мобилизира и още в следващия гейм си върна лидерството в резултата благодарение на солидната си игра от основната линия и мощен форхенд. Именно това бе и повратният момент за изхода на сблъсъка, тъй като оттук насетне Рубльов не се разколеба нито за секунда и не след дълго ликуваше с трофея!


Ето как да гледате БЕЗПЛАТНО всички тенис мачове

Оцени тази статия:
Край на приказката: Рубльов не показа милост към Весели и вдигна трофея в Дубай! Мирела Николова
Теми:  
atp | андрей рубльов | дубай | иржи весели | Обзори

Коментари





Следвайте ни в Facebook