Край на серията: Контавейт надделя над Остапенко и ще спори за титлата в Доха!

от в 17:40 на 25.02.2022
Мартин Петков

Първият полуфинален двубой на WTA 1000 турнира в Доха обещаваше да се превърне в същинско зрелище за зрителите. На корта една срещу друга се изправиха Йелена Остапенко, която е в серия от девет поредни победи, и Анет Контавейт, в серия от осем последователни успеха. В крайна сметка очакванията и реалността се разминаха драстично, след като латвийката изглеждаше неузнаваема с представянето си и по никакъв начин не предложи съпротива на съперничката си. Световната номер 7 от своя страна запази нивото си високо в хода на срещата, не допусна спадове и взе престижна победа след 6:1 6:4. С успеха си естонската представителка си осигури мач за титлата в утрешния ден, където ще срещне победителката от сблъсъка противопоставящ Ига Швьонтек и Мария Сакари.

Началните мигове на двубоя изглеждаха обещаващи за очакваната битка, само че минути по-късно започнаха неточностите от страна на световната номер 13, което доведе до лесни точки в актива на противничката ѝ. Контавейт същевременно поддържаше изключително силно ниво в моментите си на начален удар, като не даваше нищо даром на своята опонентка, за да се стигне до бърз развой на събитията и световната номер 7 да запише откриващия сет на сметката си.

Подгласничката от Финалите на WTA продължи доминацията си и в откриващите мигове на втората част, като на два пъти проби, с което взе комфортна преднина в резултата. Остапенко съумя до някаква степен да върне интригата, след като редуцира изоставането си с рибрейк, за да спре серията от осем последователни гейма на съперничката си. Останалите минути от срещата биваха диктувани от сервиращите, което се оказа добре дошло за Контавейт, която достигна до сервис за мача и след големи трудности реализира втория си мачбол, за да се поздрави с победата, прекарвайки едва 69 минути на корта.


Ето как да гледате БЕЗПЛАТНО всички тенис мачове

Оцени тази статия:
Край на серията: Контавейт надделя над Остапенко и ще спори за титлата в Доха! Мартин Петков
Теми:  
wta | анет контавейт | доха | йелена остапенко | полуфинал

Коментари





Следвайте ни в Facebook