Кралев: Хората се разочароваха от отказа на Григор да дойде в София

от в 15:51 на 20.03.2016
Tennis.bg

Министърът на спорта Красен Кралев коментира отказа на Григор Димитров да участва на първия в България турнир на АТР, който се проведе в началото на тази година.

Както е известно държавата осигури част от наградния фонд, но Гришо отказа участие, оправдавайки решението си с това, че графикът му се прави месеци по-рано. Много фенове останаха разочаровани от действията му, тъй като той отпадна рано на Australian Open и по същото време не участваше в други състезания.

"Нашата политика за инвестиране в тези домакинства е много ясна. И тази година, и за в бъдеще ще отделяме повече средства за спортове, които ни носят успехи. В този контекст спечелването на АТР турнира бе част от причината да го вземем с оглед това, че имаме успешен тенисист.

"Аз не мога да кажа дали съм разочарован, или не. Мога да кажа, че съм изключително доволен от това как протече турнирът. Представихме се много добре с организацията. За дебютен турнир имахме рекордна посещаемост - залата е прекрасна. Участниците бяха доволни, а публиката очакваше Григор да дойде.

"Аз не искам да коментирам моите мисли и емоции в този случай, защото знаете че ще се предизвика нова полемика със знайни и незнайни участници. Видно е, че хората бяха разочаровани и то не само от този му отказ, но и други постъпки. Но виждаме, че имаме още две години от договора, а преговаряме и за увеличаване. Успяхме да поканим силни тенисисти и стана добър турнир," заяви Кралев пред Нова телевизия.


Ето как да гледате БЕЗПЛАТНО всички тенис мачове

Оцени тази статия:
Кралев: Хората се разочароваха от отказа на Григор да дойде в София Tennis.bg
Теми:  
sofia open | григор димитров | красен кралев | тенис турнир в софия

Коментари





Следвайте ни в Facebook