Крейчикова с обрат в мача на бившите шампионки на РГ; Бадоса удължи победната серия

от в 06:15 на 21.01.2022
Мирела Николова

Световната номер четири Барбора Крейчикова нямаше загубен сет в тазгодишното издание на Откритото първенство на Австралия, но днес й се наложи да наваксва сет и пробив пасив, за да надделее над друга бивша шампионка от Ролан Гарос в битка от третия кръг. Чехкинята успя да осъществи обрат над Йелена Остапенко с 2:6 6:4 6:4 и така да си гарантира място на осминафиналите, където я очаква среща с Виктория Азаренка, елиминирала Елина Свитолина по-рано днес.

Двубоят стартира бавно за чехкинята, която така и не съумяваше да намери своя ритъм и бе пробита два пъти в откриващата част. Подемът в играта на Остапенко продължи и във втория сет, когато тя отново се откъсна с брейк и 3:1. Тогава обаче последва спад в представянето на латвийката, от чиято ракета неточностите зачестиха. Това бе добре дошло за Крейчикова и тя реализира моментален рибрейк, а оттам насетне инициативата вече бе в нейните ръце до самия край на мача.

Паула Бадоса е една от най-добрепредставящите се тенисистки през тази година, атестат за което е фактът, че днес тя постигна своята осма поредна победа от началото на сезона. Тя дойде след трисетов успех над 19-годишната Марта Костюк с 6:2 5:7 6:4, като по този начин испанката продължава към четвъртия кръг на надпреварата, където я очаква сблъсък с Мадисън Кийс или Киан Уанг.

В дебютната част испанката бе тази, която предприемаше пътя на атаката, и именно тази стратегия я изведе до реализирането на два пробива и успех в сета. Втората част се развиваше равностойно, като на няколко пъти сервиращите бяха изправени пред опасности от инкасиране на брейк. В крайна сметка решителният момент бе в дванадесетия гейм, когато тийнейджърката нанесе пробив в  последния възможен момент и вкара двубоя в трети решителен сет. Там станахме свидетели на общо 5 пробива, но все пак световната номер 6 се оказа по-стабилната от двете и заслужено се поздрави с крайната победа.


Ето как да гледате БЕЗПЛАТНО всички тенис мачове

Оцени тази статия:
Крейчикова с обрат в мача на бившите шампионки на РГ; Бадоса удължи победната серия Мирела Николова
Теми:  
wta | Аустрелиън Оупън 2022 | барбора крейчикова | йелена остапенко | марта костюк | Обзори | паула бадоса

Коментари





Следвайте ни в Facebook