Крейчикова е втората финалистка в Дубай след двусетов успех над Тайхман

от в 20:22 на 12.03.2021
Петър Томов

Световната №63 Барбора Крейчикова достигна финала на турнира в Дубай след като се справи с Жил Тайхман в 2 сета - 7:5 6:2 и ще спори за трофея с поставената под №9 Гарбине Мугуруса. Чехкинята все още не е загубила сет в надпреварата и утре ще има възможността да спечели първата си сингълс титла на ниво WTA. За 23-годишната Тайхман остава утешението, че в понеделник ще дебютира за първи път в Топ 40 на световната ранглиста. 

Сервиращите нямаха никакви затруднения в откриващите геймове на срещата и равенството се запази до десетия гейм. В него Тайхман достигна до два сетбола при сервис на чехкинята, но не съумя да ги реализира, за да затвори частта. Вместо това в последвалия гейм Крейчикова достигна до три възможности за пробив, с които реализира единствения пробив в сета, а впоследствие нямаше проблеми да спечели своето подаване, затваряйки частта с 7:5.

Вторият сет беше значително по-драматичен като във всеки един гейм посрещащата достигаше до брейкбол. Крейчикова първа успя да спечели подаването на съперничката си, но последва светкавичен рибрейк от страна на швейцарката, с който резултатът стана 2:2. Чехкинята отново поведе с пробив аванс, който този път Тайхман не можа да върне, а след пробив на нула в седмия гейм резултатът стана 5:2 в полза на Барбора. Тя изпита сериозни затруднения за затваряне на срещата, след като пропиля два мачбола и трябваше да отразява брейкбол, но в крайна сметка се поздрави с крайния успех след час и 45 минути игра. 


Ето как да гледате БЕЗПЛАТНО всички тенис мачове

Оцени тази статия:
Крейчикова е втората финалистка в Дубай след двусетов успех над Тайхман Петър Томов
Теми:  
барбора крейчикова | жил тайхман | тенис турнир в дубай - жени

Коментари





Следвайте ни в Facebook