Креси: Имам всичко да стана номер едно; искам подрастващите да играят като мен

от в 09:56 на 20.07.2022
Калоян Соколов

Максим Креси определено е сред играчите, които изповядват най-нетрадиционен стил на игра в ATP Тура. Американецът атакува мрежата след всеки един свой начален удар, а често търси как да заема позиция за воле и щом трябва да посреща. Това определено прави световния номер 33 един от най-неудобните възможни съперници на бързите настилки, където неговият мощен сервис е много труден за отразяване, а всички тези негови качества му позволиха миналата неделя да спечели първия си трофей на ниво ATP, надигравайки Александър Бублик във финала на надпреварата в Нюпорт. Самият Креси далеч не смята да спира дотук и изрази следните сериозни амбиции около своето професионално развитие:

"Усещането да спечеля първата си титла е несравнимо. Никога не съм бил толкова щастлив през своя живот. Трудно е да се опише и очаквах този момент от много дълго време насам. Смятам, че имено първият трофей е най-труден за спечелване. Тази година беше моя дебютен финал, когато в Мелбърн се изправих срещу Рафаел Надал и през цялото време се питах дали това се случва наистина, което ми попречи да го победа. След това съвсем малко не ми достигна да надделея над Фриц, но хората с право са казали как късметът се крие в третия опит. Този път имах нужния опит и се справих далеч по-добре с нервното напрежение.

Това е огромна стъпка за мен и вече ще бъда далеч по-уверен в подобни двубои. Имах много възходи и падения, само че ранкингът ми не е спирал да се подобрява и се изкачих много бързо в класацита през тази година. Въпреки трудните периоди, то не съм се предавал нито за момент и останах постоянен в процеса на работа. Вече съм в подножието на топ 30, което ми дава увереност, че притежавам всичко необходимо, за да стана първа ракета на света и винаги ще преследвам тази цел, вярвайки в нейното постигане. Мечтата ми е да върна прийома сервис-воле обратно на мода. Виждал съм как множество деца имитират играта на Рафа и искам един ден подрастващите да следват моя пример" - завърши американецът.

 


Ето как да гледате БЕЗПЛАТНО всички тенис мачове

Оцени тази статия:
Креси: Имам всичко да стана номер едно; искам подрастващите да играят като мен Калоян Соколов
Теми:  
atp | интервюта | любопитно | максим креси

Коментари





Следвайте ни в Facebook