Крейчикова спря устрема на Гоф и ще играе на първи полуфинал от Шлема в кариерата си!

от в 14:36 на 09.06.2021
Диана Андреева

Барбара Крейчикова продължава уверено напред към следващия етап от Ролан Гарос 2021! Световната номер 33 се справи с американската тийнейджърка Кори Гоф в последователни сетове и намери място сред последните четири в турнира. В спор за място на първи финал в кариерата си на ниво Голям Шлем Крейчикова ще срещне победителката измежду Мария Сакари и фаворитката за титлата в Париж - Ига Швьонтек.

Барбара Крейчикова се е доказвала в Тура многократно, но резултатите й на сингъл до момента не са били толкова убедителни, колкото през сезон 2021. Тенисистката от Чехия има общо пет титли от Големия шлем на двойки, но при единиците тя не беше преминавала четвърти кръг преди началото на Ролан Гарос 2021. В Париж миналата годита Крейчикова показа, че може да играе добре и изненада не кого да е, ами втората ракета на България - Цветана Пиронкова, а през тези две седмици тя е "почти непобедима", както я определиха Барбара Шет и Матс Виландер.

Днес за пореден ден Крейчикова показа, че никога не се отказва и не трябва да бъде подценявана. Макар и да започна срещата колебливо, Барбара намери своя ритъм и навакса пасив от 3:5, а впоследствие спаси пет сетбола, за да може в крайна сметка да изпрати откриващата част на сметката си.

Разочарованието обвзе американската тенисистка. Тя видимо не беше доволна от развоя на ситуацията, а това се отрази и на представянето й след почивката. Коко допускаше грешка след грешка и за "отрицателно време" изостана с 0:5. За момент Крейчикова се поддаде на напрежението и пропиля няколко от възможностите си да затвори мача, ала в крайна сметка успя да се поздрави с крайната победа, спечелвайки шестия си мачбол за 6:3.


Ето как да гледате БЕЗПЛАТНО всички тенис мачове

Оцени тази статия:
Крейчикова спря устрема на Гоф и ще играе на първи полуфинал от Шлема в кариерата си! Диана Андреева
Теми:  
барбора крейчикова | коко гоф | ролан гарос

Коментари





Следвайте ни в Facebook