Крис Евърт: Мисля, че всъщност тази контузия ще бъде от полза за Надал

от в 13:48 на 09.04.2022
Калоян Соколов

Рафаел Надал спечели първите три турнира, на които взе участие през настоящия сезон и изглеждаше, че трудно ще бъде спрян през първата половина на 2022-ра. Матадора с лекота удължи победната си серия до 20 поредни успеха, след като достигна до финала на Мастърса в Индиън Уелс, но там претърпя поражение от Тейлър Фриц и освен това се разбра, че испанецът е играл с пукнато ребро и вероятно ще изпусне почти целия сезон на клей.

Изглежда обаче, че тази новина не се струва толкова ужасна на бившата номер едно Крис Евърт, според която паузата ще бъде единственото от полза на Надал и той ще се завърне отново в пълния си блясък:

"Мисля, че тази контузия донякъде е предизвикана. Рафа изигра много сериозен брой мачове и не спираше да печели на всеки един турнир. В един момент тялото му не издържа и стигаме до тази принудителна пауза. Мисля, че нещата далеч не са толкова лоши за Надал, тъй като сме го виждали да се завръща в оптимална форма от много по-сериозни травми. Тялото му имаше нужда от тази почивка, като това ще бъде единствено в негов плюс и вероятно отново ще го видим на най-високото му ниво. Не би трябвало психиката му да бъде повлияна от случилото се, защото е свикнал да преминава през подобни моменти и очаквам Надал да бъде напълно възстановен, за да атакува поредна титлата от Ролан Гарос" - завърши 18-кратната шампионка от Големия шлем.

Източник: Eurosport

 


Ето как да гледате БЕЗПЛАТНО всички тенис мачове

Оцени тази статия:
Крис Евърт: Мисля, че всъщност тази контузия ще бъде от полза за Надал Калоян Соколов
Теми:  
atp | интервюта | крис евърт | рафаел надал

Коментари





Следвайте ни в Facebook