Къде е Пен Шуай: Феновете в Австралия с призив към обществото

от в 17:01 на 25.01.2022
Диана Андреева

През месец ноември миналата година Пен Шуай бе сред най-споминаваните имена в тенис света. Азиатката изчезна безследно непосредствено след като обвини бивш китайски премиер в сексуален тормоз, а ситуацията привлече вниманието дори и на най-големите имена в Тура. По-късно сагата затихна, когато многократно бе потвърдено, че бившата световна номер едно при двойките се намира в безопасност, но почитателите на шампионката при каретата не оставиха случая настрана. 

Фенове на Шуай събраха сума от 15 хиляди австралийски долара в хода на Australian Open 2022, за да произведат голям брой тениски с надпис "Къде е Пен Шуай", целящ да напомни на света за случилото се. Съмненията относно свободата на китайката отново привлякоха вниманието на обществото, но Tennis Australia взе мерки и сериозно ограничи действията на зрителите, определени от тях като пропаганда. 

Организаторите на надпреварата в Австралия забраниха на феновете да носят произведените тениски, но не уточниха точната причина. Предполага се обаче, че всичко се дължи на един от най-големите им спонсори - китайската компания Luzhou Laojiaо, без които осъществяването на събитието със сигурност би било далеч по-трудно. Два дни по-късно обаче, благодарение на активистка организация в подкрепа на човешките права, правилото бе премахнато, а единственото изискване на Tennis Australia остана почитателите да избягват аргонатно поведение. 


Ето как да гледате БЕЗПЛАТНО всички тенис мачове

Оцени тази статия:
Къде е Пен Шуай: Феновете в Австралия с призив към обществото Диана Андреева
Теми:  
Tennis Australia | wta | Аустрелиън Оупън 2022 | пен шуай

Коментари





Следвайте ни в Facebook