Куевас крачи уверено към втори финал в Рио, справи се с абоната си Рамос

от в 09:03 на 23.02.2019
Калоян Пламенов

Пабло Куевас крачи уверено към втори финал в кариерата си на турнира от ATP 500 в Рио, след като вече се класира за 1/2-финалната фаза след победа с 6:3, 3:6, 6:3 над испанеца Алберт Рамос. 

Срещата между двамата продължи два часа и половина, а това бе осми успех за уругвайския тенисист срещу този противник в тура. В преките мачове той е записал само една единствена загуба от него.

В първия сет Куевас проби на два пъти - в четвъртия и шестия гейм, а неговият противник успя да върне един от двата пробива и в крайна сметка сетът отиде на сметката на уругваеца.

Вторият сет обаче бе решен от един единствен пробив за испанския тенисист във втория гейм, който той с кански мъки успя да задържи до самия край на частта.

Третият и решителен сет бе изпъстрен с пробиви и Рамос на два пъти водеше с пробив, но и в двата случая Куевас го връщаше. Все пак уруса проби решително в осмия гейм, а след това си взе подаването.

В спор за място на финала той ще срещне канадската сензация Феликс Оже-Алиасим. Куевас е шампион в турнира от 2016 година и ще гони втори финал в надпреварата.


Ето как да гледате БЕЗПЛАТНО всички тенис мачове

Оцени тази статия:
Куевас крачи уверено към втори финал в Рио, справи се с абоната си Рамос Калоян Пламенов
Теми:  
алберт рамос | пабло куевас | тенис турнир в рио

Коментари





Следвайте ни в Facebook