Кузманов имаше своите шансове, но не можа да се пребори за втори успех на АО

от в 10:15 на 12.01.2022
Калоян Соколов

Димитър Кузманов започна отлично втория си двубой от пресявките на тазгодишния Аустрелиън Оупън и изглеждаше в отлична позиция да атакува класиране за финалния кръг в схемата, само че напрежението сякаш натежа твърде много върху плещите на националния ни състезател и в крайна сметка той отстъпи на германеца Тобиас Камке с 5:7 4:6. По този начин Мико си тръгва от Мелбърн с осем завоювани точки, както и първата си победа в квалификациите на надпревара от Големия шлем.

Срещата стартира отлично за българина, който осъществи серия от цели девет поредни точки и се изстреля напред в резултата с 3:0 гейма. Мико напълно надиграваше съперника си в дългите размени, където ветеранът не намираше никакъв ритъм в действията си и постоянно допускаше елементарни наглед грешки. Пловдивчанинът миксираше превъзходно темпото чрез слайса си, а атакуващият му форхенд влизаше чудесно в употреба. Всичко това позволи на Кузманов да изгради аванс от 5:2 гейма.

Изведнъж обаче ударите на нашия сънародник станаха значително по-плитки и това позволи на Камке да навлиза много навътре в пределите на корта и уинърите заваляха от неговата ракета. Негативните емоции пък изцяло завладяха родния ни представител, като това се оказа пагубно за него и той не взе нито гейм повече до края на откриващия сет.

Сривът в представянето на нашето момче продължи с пълна сила във втората част, след като световният номер 254 реализира трети пореден пробив в подаването на по-високоранкирания играч. Кузманов все пак не се предаде и веднага отреагира с рибрейк, само че последва нов силен период от страна на германеца, чието самочувствие постоянно растеше и началният удар на българина се пропука отново.

Пловдивчанинът продължаваше да се бори с всички сили, а това му помогна да възстанови паритета за 2:2 и дори да поведе при следващата смяна на полетата. Седмият гейм беше особено положителен за нашия сънародник, тъй като в него той реализира два завършващи бекхенда и го спечели на нула.

Отговорът на Камке не закъсня и Мико трябваше да отразява два брейкбола при 4:4. Реакцията на родният ни представител беше повече от образцова, защото съумя да пласира форхенд уинър и директна точка от начален удар, но германецът не спря да търси пробива и се сдоби с така ценния аванс, който не изпусна до последната точка.


Ето как да гледате БЕЗПЛАТНО всички тенис мачове

Оцени тази статия:
Кузманов имаше своите шансове, но не можа да се пребори за втори успех на АО Калоян Соколов
Теми:  
Аустрелиън Оупън | бгтенис | димитър кузманов | Обзори | тобиас камке

Коментари





Следвайте ни в Facebook