Кузманов изигра луд мач и записа втора победа във Фогау!

от в 14:19 на 20.08.2020
Димитър Беловски

Българинът Димитър Кузманов записа втора поредна победа на ITF турнира във Фогау, Австрия. Надпреварата се провежда на клей и е с общ награден фонд 25 000 долара. Мико победи Хуан Мануел Черундоло от Аржентина с 6:2, 4:6, 7:5, а мачът бе изпълнен с множество обрати и напрегнати моменти. Двубоят продължи точно 3 часа и 5 минути.

Мико проби сравнително бързо за 3:1 в първия сет, а след това с нов пробив за 6:2 спечели правата част.

Във вторият сет Кузманов отново проби пръв при 4:2 и изглеждаше, че българинът ще спечели лесно и този двубой. Аржентинецът обаче проби на 30 за 4:3, а малко по-късно с гейм на 15 изравни геймовете при 4:4. Мико започна да играе малко по-слабо и позволи на Черундоло да пробие отново и резултатът стана 4:5, а след това аржентинецът нямаше проблеми да вкара мача в трети сет.

Третият сет започна с пробив за Черундоло, но българинът веднага съумя да го върне и да изравни резултата при 1:1. Аржентинецът направи нов пробив за 2:3, но Мико отново изравни. Черундоло отново реализира пробив при 3:4 и с гейм на нула затвърди пробива за 3:5. Кузманов успя да спаси два мачбола в деветия и десетия гейм на третия сет и изравни за 5:5. В следващия гейм аржентинският тенисист поведе с 0:40 на сервиса на българина, но Кузманов спечели пет поредни точки и спечели гейма си за 6:5. Това като че ли разконцентрира още повече Черундоло и българинът го проби на нула и спечели мача след 7:5 гейма в третия сет.

На четвъртфиналите българинът ще се изправи срещу един от представителите на домакините Лукас Мидлер или Сандро Коп.


Ето как да гледате БЕЗПЛАТНО всички тенис мачове

Оцени тази статия:
Кузманов изигра луд мач и записа втора победа във Фогау! Димитър Беловски
Теми:  
ITF | димитър кузманов

Коментари





Следвайте ни в Facebook