Кузманов ли е новият Карацев? Полски журналист предрича голям пробив на Мико

от в 13:20 на 13.10.2021
Калоян Соколов

Димитър Кузманов бележи огромен прогрес през настоящия сезон и силните му изяви го поставиха под радара на някои от големите тенис издания. Втората ни ракета стартира годината като номер 298 в световната ранглиста, а от идния понеделник му предстои дебют в топ 200 и за пръв път страната ни ще разполага с двама представители поставени толкова високо в класацията.

Полският журналист Дамиан Куст пък спомена пловдивчанина в последната си статия за реномирания сайт crackedracquet, където авторът обръща внимание на състезатели, които могат да повторят стъпките на Аслан Карацев, а именно постигането на сравнително късен пробив в кариерата си и влизане в първата стотица. Ето и точно какво пише полякът по адрес на Мико:

"Кузманов разполагаше с много лоша статистика в двубоите си срещу играчи от топ 100, само че този сезон вече записа два подобни успеха. Причината да го включа в списъка са представянията му в София. Точно там българинът победи Лоренцо Музети съвсем наскоро и освен това винаги е бил много равностоен на съперниците си.

Проблемите пред него си остават свързани с дефанзивния му стил и липсата на атакуващ репертоар. Той винаги е готов да хвърли всичко срещу теб и да те накара да работиш здраво за победата, влизайки под кожата ти. Титлата на Чаланджър ниво излеждаше неизбежен момент за българина и тя беше завоювана през миналата седмица в Барселона. Има ли потенциал за още? Възможно е" - завършва Куст.

Източник: crackedracquets.com

 

 

 


Ето как да гледате БЕЗПЛАТНО всички тенис мачове

Оцени тази статия:
Кузманов ли е новият Карацев? Полски журналист предрича голям пробив на Мико Калоян Соколов
Теми:  
аслан карацев | бгтенис | димитър кузманов | ранглисти

Коментари





Следвайте ни в Facebook