Kузманов не остави шансове на бивш 1/8-финалист в Шлема и е на победа от топ 200!

от в 12:58 на 08.10.2021
Калоян Соколов

Димитър Кузманов продължава да показва отличен тенис през последните седмици и се наложи с лекота над пореден съперник с много богато минало в спорта. Мико проведе почти безгрешен двубой, за да сломи съпротивата на бившия номер 43 Теймураз Габашвили, който освен това има във визитката си и достигане до осминафиналите на Ролан Гарос. Днес обаче българинът беше напълно безпощаден спрямо него и го надигра с комфортното 6:2 6:0, за да продължи към финалната четворка на Чаланджъра в Барселона, където ще го очаква един измежду Алекс Молчан и Никола Кун.

Срещата стартира отлично за българина, тъй като той веднага осъществи пробив, но ветеранът отговори с моментален рибрейк. Последва ново пропукване от сервис линията за Габашвили, а този път втората ни ракета не показа колебания и се откъсна напред с 3:1 гейма. Оттам насетне за Кузманов нямаше никакви проблеми да приключи откриващия сет в своя полза, докато руснакът постоянно недоволстваше от съдииските отсъждания и това рефлектира сериозно върху представянето му.

Доминацията на родния ни представите продължи с пълна сила във втората част, където 36-годишният играч трудно изобщо печелеше точки, което даде нужната увереност на пловдивчанина и съвсем скоро неговият аванс достигна до 4:0 гейма. Тези събития тотално обезкуражиха световния номер 270, чието желание за борба напълно изчезна и нашият сънародник с лекота си проправи път към крайния успех.

Любопитна подробност е, че Кузманов и Габашвили ще трябва да излязат по-късно днес на корта в ролята на партньори в надпреварата по двойки, където ще имат тежък полуфинален сблъсък с топ поставените Хари Хелиоовара и Роман Йебави.

 


Ето как да гледате БЕЗПЛАТНО всички тенис мачове

Оцени тази статия:
Kузманов не остави шансове на бивш 1/8-финалист в Шлема и е на победа от топ 200! Калоян Соколов
Теми:  
барселона | бгтенис | димитър кузманов | Обзори | Чаланджър

Коментари





Следвайте ни в Facebook