Кузманов откри участието си на Challenger с победа над топ поставен

от в 17:33 на 15.02.2021
Диана Андреева

Димитър Кузманов отстрани петия поставен на Challenger надпреварата в Южна Африка! Мико загуби сет, но все пак успя да се завърне в срещата, за да може след 5:7 6:3 7:6(2) да се справи с великобританеца Джей Кларк.

През миналата седмица втората ни ракета записа две последователни победи, но на 1/4-финалите не съумя да се справи с Чем Икел, който може отново да срещне, но преди това трябва да се справи с Тристан Ламасин.

Мачът не стартира по най-добрия начин за пловдивчанина, който инкасира ранен пробив, но след почивката при 4:5 Кузманов бе видимо по-спокоен и съумя да възстанови паритета в геймовете. Нов нестабилен сервис гейм на българина обаче се оказа ключов за изхода на сета в полза на световния номер 190.

Решен да не се предава, след почивката между отделните части Мико започна да играе много по-агресивно. Макар и да продължи да среща затруднения при начален удар, българският тенисист изцяло пое контрол върху срещата. Кузманов спечели последвалите два сета и в крайна сметка след три часа и 19 минути на корта се поздрави с успех.


Ето как да гледате БЕЗПЛАТНО всички тенис мачове

Оцени тази статия:
Кузманов откри участието си на Challenger с победа над топ поставен Диана Андреева
Теми:  
григор димитров | джей кларк | кузманов | тенис бг димитър кузманов

Коментари





Следвайте ни в Facebook