Кузманов показа страхотна борбеност, но остана на крачка от четвъртфинала в Биела!

от в 13:25 на 05.05.2021
Калоян Соколов

Димитър Кузманов изглеждаше съвсем близо до невероятен обрат в срещата си от втория кръг на Чаланджъра в Биела, тъй като успя да навакса пасива си от 1:6 1:3 и дори да сервира за победата, но в крайна сметка Хуан Пабло Варияс показа характер и лиши нашия състезател от място в четвъртфиналите, триумфирайки с 6:1 5:7 7:6(0). В следващия кръг пък го очаква нова тежка битка, защото ще се изправи срещу един измежду Жоао Менезеш и талантливия тийнейджър Хамад Медйедович.

Първият сет премина изцяло под контрола на седмия поставен, който удряше топката изключително чисто и плътно от двете страни, като непрекъснато изтласкваше нашия сънародник далеч зад основната линия. Варияс изграждаше отлично своите акции, изчаквайки точния момент за завършващ удар. Пловдивчанинът не съумяваше да материализира своите шансове и изведнъж се оказа догонващ с 0:5. Мико все пак прекъсна негативната си серия, след като направи пробив в следващия гейм, но веднага на свой ред загуби подаването си и така предаде частта.

Кузманов обаче се мобилизира на старта на втория сет, като притисна сериозно своя опонент, само че той отрази цели шест точки за пробив и удържа началния си удар, макар че му трябваха над 25 минути за целта. Това сериозно изкара извън нерви втората ни ракета, тъй като той заигра значително по-нервно и не след дълго перуанецът поведе с 3:1.

Изведнъж българинът започна да допуска далеч по-малко неточности и често контрираше успешно съперника си, който значително понижи процента си на вкаран първи сервис и родният ни представител се оказа напред в резултата при 4:3. Южноамериканският състезател намери сили да се прегрупира, което постави Мико в тежката позиция да подава за оставане в сблъсъка, ала точно тогава нашето момче показа най-добрия си тенис и това му позволи да достигне до паритет в отделните части.

Варияс имаше игрово предимство в дебютните минути на трети сет, но Кузманов не се пропука на този първоначален устрем от страна на световния номер 150 и обърна изцяло развоя на събитията, като изглеждаше много по-стабилен при дългите размени и търпеливо изчакваше валящите неточности от ракетата на поставения под номер седем.

Тези обстоятелства изведоха втората ни ракета до аванс от 3:1, а впоследствие даже можеше да се стигне до втори брейк в актива на българина. По-високоранкираният тенисист обаче не позволи това да се случи и запази интригата в мача, като на свой ред успя да осъществи пробив, възползвайки се от моментния спад в представянето на Мико. Нашият сънародник обаче веднага се мобилизира и светкавично си върна водачеството в резултата след няколко перфектно изградени контраатаки. Колебанията от сервис линията за родния ни представител продължиха и в съчетание с няколко форхенда, излезли сантиметри извън очертанията на корта, доведоха до ново равенство в геймовете - 5:5. 

Изходът на този изпълнен с обрати двубой бе решен в тайбрек, където играта на Кузманов претърпя опустошителен разпад, поради което българинът не записа нито една точка в дългия гейм и напусна надпреварата в Биела.

 


Ето как да гледате БЕЗПЛАТНО всички тенис мачове

Оцени тази статия:
Кузманов показа страхотна борбеност, но остана на крачка от четвъртфинала в Биела! Калоян Соколов
Теми:  
бгтенис | биела | димитър кузманов | Обзори | Чаланджър

Коментари





Следвайте ни в Facebook