Кузманов потегли с победа на Чаланджъра в Биела!

от в 18:09 на 02.05.2021
Калоян Соколов

Димитър Кузманов се завърна в игра за пръв път от турнира в Оейраш насам, когато трябваше принудително да прекрати участието си поради травма в областта на десния лакът. Дългата пауза определено повлия негативно на Мико в началото на неговата среща, но той все пак намери сили да осъществи обрат над Стефано Рейтано и по този начин потегли успешно на Чаланджъра в Биела - 2:6 6:2 6:2. 

Втората ни ракета стартира доста колбливо и постоянно пропускаше възможностите си на ретур, като неговият съперник отрази и осемте точки за пробив, пред които беше изправен, а същевременно на два пъти отмъкна подаването на българина и достигна до заслужен аванс в сетовете. 

Играта на пловдивчанина продължи да боксува във втората част, където той веднага се оказа с брейк пасив, само че бързо съумя да се мобилизира и отпусна само още един гейм на съперника си в хода на сета. Решителната част пък премина изцяло под диктовката на Кузманов, който показа защо се намира с над 1500 позиции пред местния представител и съвсем скоро мачът бе спечелена от нашето момче.

Така поставеният под номер седем си осигури двубой за влизане в основната схема, а там негов противник ще бъде световният номер 328 Виктор Галович.

 

 


Ето как да гледате БЕЗПЛАТНО всички тенис мачове

Оцени тази статия:
Кузманов потегли с победа на Чаланджъра в Биела! Калоян Соколов
Теми:  
бгтенис | димитър кузманов | Чаланджър

Коментари





Следвайте ни в Facebook