Кузманов пропусна множество шансове и откри годината с поражение

от в 11:09 на 04.01.2022
Калоян Соколов

Димитър Кузманов откри тазгодишната си кампания на Чаланджъра в Бендиго, където беше поставен под номер 14 и започна участие директно от втория кръг. Там той се изправи срещу аржентинеца Факундо Мена, от когото вече беше записвал поражение през миналия сезон и днес левичарят отново затвърди впечатлението колко неудобен съперник е за втората ни ракета, надигравайки го със 7:6(7) 6:4. Престоят на пловдивчанина в Австралия обаче не е приключил, защото през идната седмица му предстои да вземе участие в пресявките на Аустрелиън Оупън.

Срешата предложи равностоен тенис и множество дълги разигравания, а нито един от двамата състезатели не съумяваше да се откъсне напред в резултата, като единствено аржентинецът получи точка за пробив в първия сет, но я пропиля с лека грешка от форхенд страната. В крайна сметка се стигна до логичен тайбрек, в който Мико направи двойна грешка в първото разиграване и южноамериканецът държеше този мини пробив аванс до 6:4 в своя полза.

Тогава Мена на свой ред допусна двойна грешка, която беше последвана от удар с рамката на ракетата и изведнъж имахме паритет в точките. Непоставеният играч стигна до нов сетбол, който пропиля след директно изкаран смач в аут, само че това не му попречи да се концентрира и накрая сетът отиде в актива на световния номер 209.

Кузманов имаше трудни мигове на собствено подаване в началото на втората част, ала демонстрира желание да се бори и дори намери сили да реализира първи брейк в мача, но радостта му не трая дълго и опонентът му изравни резултата. Оттам насетне родният ни представител показа прекалена пасивност в своите действия и аржентинецът можеше да отиграва с форхенд от всяка една точка на корта, което му позволи да доминира в размените и сблъсъкът заслужено приключи с успех на по-нискоранкирания тенисист, който реализира решителен пробив в десетия гейм.

 

 


Ето как да гледате БЕЗПЛАТНО всички тенис мачове

Оцени тази статия:
Кузманов пропусна множество шансове и откри годината с поражение Калоян Соколов
Теми:  
бгтенис | бендиго | димитър кузманов | Обзори | факундо мена | Чаланджър

Коментари





Следвайте ни в Facebook