Кузманов с покана за тревен турнир, на който са играли Джокович и Сафин

от в 13:27 на 08.06.2022
Калоян Соколов

Димитър Кузманов отказа участие на Чаланджър надпреварата в Братислава, което породи съмнение, че втората ни ракета е получил някакъв вид травма, тъй като само преди няколко дни достигна до полуфиналите в Познан и изглеждаше в отлично физическо състояние. Оказа се обаче, че българинът мисли за предстоящите квалификации на Уимбълдън и е предпочел да замени клея с тревната настила по най-бързия възможен начин, за да се подготви максимално добре за третата "мейджър" надпревара през сезона. Родният ни представител е получил покана да вземе участие в демонстративното събитие - Liverpool International Tennis Tournament, което ще се проведе за 20-та поредна година и има богата история.

Надпреварата дебютира през 2002-ра, когато шампион става световния номер едно Марат Сафин, който бива награден от една от най-големите футболни легенди на Ливърпул, а именно Стивън Джерард. През времето пък състезанието не губи от своя блясък и организаторите посрещат звезди от ранга на Новак Джокович, Мартина Хингис, Андрей Рубльов и Каролине Вожняцки, която може да се похвали със спечелването на три титли в британския град.

Турнирът ще се проведе в седмицата пред Уимбълдън (16-18 юни), като всеки състезател ще има възможност да изигра поне по две срещи. Засега сред заявените състезатели са още италианеца Алесандро Джанеси(световен номер 196), както и местния герой Маркъс Уилис, който през 2016-та премина през 6 квалификационни кръга на "свещенната трева", докато накрая беше спрян от Роджър Федерер.

Припомняме ви, че Кузманов има само един изигра официален двубой на тревно покритие, когато през миналата година дебютира в квалификациите на Уимбълдън, само че беше надигран от румънеца Мариус Копил в два сета.

 

 

 

 


Ето как да гледате БЕЗПЛАТНО всички тенис мачове

Оцени тази статия:
Кузманов с покана за тревен турнир, на който са играли Джокович и Сафин Калоян Соколов
Теми:  
atp | бгтенис | димитър кузманов | ливърпул | любопитно | трева

Коментари





Следвайте ни в Facebook