Кузманов с трета поредна победа на Чалънджъра в Лисабон!

от в 16:33 на 12.10.2020
Димитър Беловски

Димитър Кузманов записа трета поредна победа на „Чалънджър“ турнира в Лисабон, Португалия.
Кузманов записа две победи в квалификациите на надпреварата, а днес записа и победа в първи кръг на турнира.

Нашето момче успя да победи представителя на домакините Фредерико Ферейра Силва с 7:5, 6:3 и по този начин се класира за втория кръг. Победата на Кузманов е много престижна, защото португалецът е с цели 100 места пред първата ни ракета - Ферейра Силва е №198 в света.

Мачът започна изключително добре за Мико, който проби за 2:0. Пловдивчанинът проби още веднъж за 5:1 и изглеждаше, че лесно ще успее да спечели първия сет. Ферейра Силва показа, че е малко по-опитен от Кузманов и спечели следващите 4 гейма и изравни при 5:5. Мико обаче показа невероятен характер и успя да спре серията на португалеца, а в следващия гейм и проби за 7:5, с което поведе със сет.

Във втория сет отново Кузманов проби за 2:0. Ферейра Силва обаче реализира рибрейк, а след това с гейм на нула и изравни за 2:2. Пловдивчанинът съумя да реализира пробив за 4:2, но отново португалеца го върна още в следващия гейм. Българинът обаче се пребори за нов пробив за 5:3, като реализира четвъртата си възможност за пробив в гейма. При сервиса си Кузманов спаси точка за пробив и реализира третия си мачбол, за да победи опонента си.

В следващия кръг Мико ще играе срещу поставения под №8 Жоао Домингез или Бенджамин Бонзи.


Ето как да гледате БЕЗПЛАТНО всички тенис мачове

Оцени тази статия:
Кузманов с трета поредна победа на Чалънджъра в Лисабон! Димитър Беловски
Теми:  
ITF | димитър кузманов | португалия

Коментари





Следвайте ни в Facebook