Кузманов: Ще запомня този ден, правим всичко в името на България и феновете

от в 05:43 на 05.01.2020
Калоян Пламенов

Димитър Кузманов бе на седмото небе след първата си победа за ATP Cup. Именно той даде глас на успеха на България срещу Молдова, след като надви Александър Козбинов след 6:1, 7:5 в първия мач между двете страни тази нощ. 

"Всичко изглежда лесно, но само като се гледа отстрани. На корта обаче не е така. Напрежението бе огромно. Това е различна надпревара, тъй като не играеш за себе си, а за страната си", коментира българинът след успеха си.

"Тук всички хора ме гледат, както и тези по телевизорите. Радвам се, че успях да издържа на това невероятно напрежение до края и да постигна победата. Ще помня този ден. Не ми бе лесно. Видяхте, че изпуснах три мачбола във втория сет преди да спечеля двубоя. Когато искаш нещо, тогава трябва да се бориш за него".

"Българската публика бе страхотна. За мен е много важно, че имаме добра подкрепа тук. Все пак правим всичко това за хората по трибуните и тези, които ни гледат по телевизията вкъщи и също ни подкрепят".

"Много съм щастлив от победата. Трябва да продължим да правим нещата по този начин - да вярваме и да се борим. Това е нашият дух. Съединението прави силата - това е написано на герба на България. Това правим и ние".


Ето как да гледате БЕЗПЛАТНО всички тенис мачове

Оцени тази статия:
Кузманов: Ще запомня този ден, правим всичко в името на България и феновете Калоян Пламенов
Теми:  
atp cup | българия | димитър кузманов | молдова | тенис | тенис бг | тенис новини

Коментари





Следвайте ни в Facebook