Кузманов след успеха си за България: Важна победа за нас; все още можем да продължим

от в 11:59 на 30.12.2022
Мартин Петков

Участието на България в новосформираната отборна надпревара United Cup не започна по мечтания начин, след като Изабелла Шиникова, Григор Димитров и Виктория Томова инкасираха поражения в първите три срещи на сингъл от сблъсъка срещу Гърция от група на "А" турнира и така успехът за южната ни съседка беше предрешен. До края на днешния ден в два мача, които до голяма степен биха могли да бъдат определени като протоколни, Димитър Кузманов донесе историческа първа българска победа на United Cup, докато дебютантите в състезанието Адриан Андреев и Гергана Топалова обединиха сили като тандем, ала отстъпиха пред звездите на елините в лицето на Стефанос Циципас и Мария Сакари, с което крайният резултатът в балканското дерби беше оформен - 4:1 в полза на Гърция.

Въпреки загубите на нашенците, то впечатляващият триумф на Мико с 6:1 6:1 над втората ракета при мъжете на южната ни съседка Михаил Перволаракис, намиращ се извън първите 500 на световната ранглиста, даде светъл лъч надежда за нататъшното участие на родината ни в турнира, както пловдивчанинът сам коментира в интервюто на корта, което даде в минутите след победата си:

Димитър, поздравления! Това беше много впечатляващо представяне. Кажи ми какво е чувството да донесеш първата победа за отбора си, защото знаем колко е важен всеки един мач в този формат?

- Преди всичко благодаря на всички фенове, които бяха тук да ни подкрепят вчера и днес, както и на всички българи по трибуните и в родината ни. Това е наистина тежък двубой, както видяхте, резултатите вчера можеха да бъдат различни и можеше да спечелим двата мача на сингъл, но за съжаление, не успяхме. Щастлив съм да донеса на тима ни победа, която е важна за колектива ни, защото е труден мач и можем да тръгнем в друга посока. Радостен съм също така, защото това беше първият ми двубой за сезона и губейки с 0:3 от Гърция, не е толкова лесно да имам нужния ритъм, но е хубаво, че успях да затворя срещата в два сета.

Вие имате страхотна енергия в отбора си и съм сигурен, че много се подкрепяте един друг. Както вече казах, ти впечатли доста с придвижването си по корта и твоите удари, винаги когато той беше в близост до мрежата, защото мисля, че ти не пропусна нито един пасингшот. Каква и къде беше твоята предсезонна подготовка?

- Всъщност предсезонната ми подготовка беше доста кратка, защото приключих с Тура през ноември, след като се състезавах в 11 поредни месеца. Това е причината да нямах толкова много време да се подготвя както предишни години, но ситуацията е такава и трябва да се адаптирам, като се радвам, че тук ще мога да изиграя два мача преди началото на Аустрелиън Оупън. Надпреварата едва сега започва и макар да загубихме двубоя срещу Гърция, то ние още имаме шанс да се класираме напред, защото всички отбори са силни с добри играчи и никога не знаеш какво ще се случи. Именно заради това и всяка победа е много важна, независимо че е 0:3, нещата може да се обърнат в края на подреждането в групата и тогава да има сериозно значение.

Наистина добре казано, оставям те да се върнеш обратно при тима ти и отново поздравления за страхотното представяне.


Ето как да гледате БЕЗПЛАТНО всички тенис мачове

Оцени тази статия:
Кузманов след успеха си за България: Важна победа за нас; все още можем да продължим Мартин Петков
Теми:  
atp | united cup | бг тенис | бгтенис | българия | димитър кузманов | интервю

Коментари





Следвайте ни в Facebook